Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce păţeşti dacă asculţi muzică mai mult de o oră

Stiri

Uite ce păţeşti dacă asculţi muzică mai mult de o oră

Uite ce păţeşti dacă asculţi muzică mai mult de o oră.

Potrivit unui raport al OMS, preluat de bbc.com, aproximativ 1,1 miliarde de adolescenţi ar putea avea probleme de auz din cauza faptului că ascultă muzica dată prea tare, intr-un interval mare de timp (5-6 ore doar într-o seară de club).

CITEŞTE ŞI: HOROSCOP MUZICAL. Ce muzica asculti in functie de zodie

„Ceea ce încercăm să facem este să creştem gradul de conştientizare referitor la o problemă despre care nu se discută destul, dar care are potenţialul de a provoca daune care pot fi, de altfel, prevenite foarte uşor”, a declarat Etienne Krug, director pentru prevenirea rănilor în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru bbc.com.

Potrivit raportului OMS, aproape 43 de milioane de oameni, între 12 şi 35 de ani, suferă de pierderea auzului, iar numărul acestora este în continuă creştere. După cum era de aşteptat, cei mai expuşi la un astfel de pericol sunt cei din ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare, întrucât aici se află şi expunerea mai mare la un volum de sunet ridicat.

„Pe lângă faptul că este important ca volumul sunetului să fie menţinut la niveluri joase, limitarea utilizării dispozitivelor muzicale personale la o oră pe zi ar putea ajuta foarte mult în ce priveşte reducerea expunerii la zgomot”, se arată în raportul publicat de OMS.

„Aceasta este o recomandare generală, nu este calculată la minut, dar este utilă pentru a-i face să se gândească pe cei care petrec zece ore pe zi ascultând muzică de la un player mp3. Dar chiar şi o oră poate fi prea mult dacă volumul este prea ridicat”, a mai spus doctorul Etienne Krug.

Pentru asta, cei de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă folosirea unui player muzical cu un volum menţinut la 60% din capacitatea sa. În plus, pentru a ne feri de anumite zgomote din jurul nostru, specialiştii ne recomandă utilizarea unor căşti ce anulează zgomotul exterior, în timp ce ne bucurăm de muzica preferată, ascultată la un volum mai redus.

Totodată, este indicat chiar să folosim dopuri de urechi atunci când asităm la un concert în spaţiu închis şi să nu ne poziţionăm niciodată în apropierea difuzoarelor ori a boxelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top