Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce obiceiuri zilnice iti afecteaza dintii 2

Stiri

Uite ce obiceiuri zilnice îţi afectează dinţii

Dinţii sunt afectaţi destul de grav de o serie de obiceiuri pe care le practicăm zi de zi fără să ne dăm seama că ne facem rău.

Marc Lowenberg este un dentist estetician renumit care a găsit lista cu obiceiurile zilnice pentru degradarea daturii noastre. Iată care sunt acestea:

CITEŞTE ŞI: VEZI CUM TREBUIE SĂ ÎŢI ÎNGRIJEŞTI PERIUŢA DE DINŢI

1. Fructele deshidratate. Deşi unele fructe proaspete sunt considrate bune pentru dinţi, fructele deshidratate nu sunt deloc indicate. Acestea au valori nutritive înalte, însă conţin foarte mult zahăr. Soluţia este foarte simplă, perierea imediată a dinţilor sau evitarea acestor alimente pe care obişnuim să le mâncăm.

2. Sucurile. Aceste băuturi delicioase conţin cantităţi enorme de zahăr, care duc la degradarea dinţilor. Dacă bem sucuri e ca şi cum ne spălăm pe dinţi cu ciocolată. Zahărul din ele este consumat de bacteriile care se găsesc pe dinţii noştri şi care se transformă în acid care ne distrug dinţii. Dentistul Lowenberg recomandă să bem sucurile cu paiul, pentru a ţine zahărul departe de dinţi. După ce savurăm aceste băuturi zaharoase, este obligatoriu să ne spălăm pe dinţi cât mai repede.

3. Vinul alb. Suntem obişnuiţi cu ideea că vinul roşu este cel dăunător pentru dantură şi aşa şi este, însă vinul alb nu este mai bun pentru sănătatea dinţilor. Acidul din vinul alb roade smalţul şi duce la carierea dinţilor. Lowenberg recomandă să mâncăm brânză atunci când bem vin, deoarece aceasta este foarte bogată în proteine, calciu şi fosfor care ne ajută să scăpăm de acidul dăunător. După ce consumăm această băutură alcoolică, este absolut necesar să ne spălăm pe dinţi.

4. Sosul folosit la grătar. Vara este anotimpul grătarului, dar mulţi dintre noi nu realizăm cât de dăunător este sosul în care punem carnea la marinat. Acesta este plin de zahăr şi duce la decolorarea danturii. Este de evitat acest fel de sos, dar dacă nu ne putem abţine, trebuie să ne spălăm pe dinţi imediat după ce am consumat grătarul.

Sursa foto: folkline.hu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top