Connect with us

Revistateo.ro

Biblie

Stiri

Uite ce lecții de viață dau femeile din Biblie. Merită citit!

Femeile care au apărut în Biblie au avut un rol important în viața creștinătății. Descoperă ce lecții incredibile de viață ne-au dat acestea!

1. Lecția de viață a femeilor din Ierusalim care îl plângeau pe Iisus în drumul său spre Golgota. 

CITEȘTE ȘI: CE SPUNE RELIGIA DESPRE APARIȚIA ÎNGERILOR ÎN VIAȚA TA

În Biblie se spune că Iisus în drumul său către Golgota a întâlnit mai multe femei care îl plângeau. Ceea ce le-a răspuns Mântuitorul este de o profunzime extraordinară ,,Fiice ale Ierusalimului, nu mă plângeți pe Mine, ci pe voi plângeți-vă ți pe copiii voștri.” – Luca 23.28. Chiar dacă Iisus a fost fără de păcat, el a suferit o moarte extraordinar de dureroasă pentru a ne salva de la a noastră. Iisus le spune acestor femei să plângă pentru păcatele noastre. Noi trebuie să ne evaluăm mai întâi propriile noastre vieți, pentru ca mai apoi să-i ajutăm pe ceilalți să facă același lucru.

2. Lecția de viață a femeii din Biblie bolnavă timp de 12 ani. 

În timp ce Iisus mergea pe o stradă aglomerată, o femeie a încercat cu disperare să-L atingă. Această femeie suferea de 12 ani de ,,scurgere de sânge”. Aceasta a fost imediat vindecată atunci cand L-a atins pe Iisus, dar povestea continua cu Mântuitorul care cere să se arate cel ce L-a atins. Femeia, realizând că El vorbea despre ea, se apropie sfiită și mărturisește că ea este cea care i-a atins haina. ,,Iar El i-a zis: Îndrăznește, fiică, credința ta te-a mântuit. Mergi în pace.” -Luca 8.49

3. Lecția de viață a femeii samaritence. 

Evanghelia lui Ioan din Biblie ne spune povestea unei femei samarinence căreia nu i se precizează numele care-l întâlnește pe Iisus la o fântână. Ea realizează că l-a întâlnit pe Mesia și spune tuturor oamenilor din orașul ei despre experiența ei uimitoare. Ca rezultat ,,mulți samarineni din cetatea aceea au crezut în El, pentru cuvântul femeii care mărturisea: Mi-a spus toate câte am făcut.” – Ioan 4.39.

4. Lecția de viață a soției lui Pilat din Pont. 

În Biblie se amintește că în cadrul interogatoriilor lui Iisus, Pilat din Pont a primit un mesaj de la soția sa: ,,Nimic să nu-I faci Dreptului Aceluia, că mult am suferit în vis, pentru El.” – Matei 27.19. Acesta este un exemplu extraordinar de curaj din partea soției lui Pilat. Aceasta, pentru a-i trasmite mesajul, a avut curajul de a-i întrerupe activitatea lui Pilat. Visul ei a fost atât de puternic încât a cunoscut suferința prin el, iar ea a simțit că trebuie să vorbească.

Sursa foto: destepti.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top