Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cum a arătat, cu adevărat, Iisus Hristos! O imagine veche de 1500 de ani a fost găsită într-o biserică abandonată din deșert

Atunci când și-l imaginează pe Iisus Hristos, mulți oameni îl asociază cu un tânăr care are plete și ochii deschiși la culoare.

Un desen vechi de 1.500 de ani ce îl reprezintă pe Iisus Hristos a fost descoperit recent pe peretele unei Biserici abandonate din deșertul israelian, iar acest eveniment aduce multe răspunsuri cu privire la fiul lui Dumnezeu.

Citește și: Ce a apărut pe Sfântul Giulgiu cu care a fost învelit Iisus Hristos, după răstignire

Desenul este una dintre cele mai vechi reprezentări ale Mântuitorului. Sute de ani, oamenii au asociat chipul lui Iisus cu chipul care apare pe giulgiul din Torino, în care se crede că a fost așezat Mântuitorul imediat după ce a fost coborât de pe cruce.


Piesa de artă religioasă necunoscută până acum a fost găsită într-o biserică bizantină abandonată în deșertul Negev, potrivit a1.ro, iar desenul ar fi fost realizat în secolul al XVI-lea. Desenul l-ar reprezenta pe Fiul lui Dumnezeu în tinerețe, cu părul scurt.

Observat în anii 1920, portretul Mântuitorului a fost reanalizat și datat cu carbon 13, pentru a i se descoperi vechimea, dar și pentru a fi observat mai clar.

Desenul, găsit la 40 de kilometri de celebrul oraș Beer Șeva

„Chipul lui Iisus Hriston din acest desen este în sine o descoperire importantă. Acesta face parte dintr-o schemă iconografică în care Hristos este reprezentat cu părul scurt – variantă populară în Egipt, Siria și Palestina, dar care a dispărut din arta bizantină ulterioară”, arată cercetarea.

Desenul lui Iisus a fost găsit în ruinele satului Shitva ce se află în mijlocul deșertului Negev, la aproximativ 40 de kilometri la sud-vest de orașul Beer Șeva.

Acest sat a luat ființă în secolul al II-lea și a supraviețuit timp de peste șase secole înainte de a fi abandonat la începutul perioadei islamice, potrivit The Sun.

Despre Iisus Hristos se știe faptul că a plecat dintre noi la vârsta de 33 de ani și că a înviat a treia zi după Scripturi. După 40 de zile, acesta s-a înălțat la Ceruri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top