Connect with us

Revistateo.ro

De ce E RĂU să mimezi orgasmul

dragoste

De ce E RAU sa mimezi orgasmul

E rau sa mimezi orgasmul sau poate fi un lucru de inteles? Majoritatea femeilor mimeaza orgasmul pentru ca partenerii sa se simtă bine, neglijandu-se pe ele însele. Mai multi specialisti le recomanda femeilor sa fie sincere cu iubitii lor in intimitate.

Totusi, cat de rau e sa mimezi orgasmul?

Scriitoarea specializata in probleme sexuale, Talia Baurer, considera ca femeile ar trebui sa renunte la acest obicei. Ele nu ar trebui sa mimeze orgasmul din mai multe motive. Cel mai important pe care il semnaleaza sexologul este contributia acestui comportament la inegalitatea de gen.

„Este daunator. Cand o femeie mimeaza un orgasm ii transmite partenerului ca ‘isi face treaba’ si partida functioneaza perfect”, sustine sexologul. Aceasta mai adauga ca prin mimarea orgasmului, femeia va contribui mult la egoul masculin, lucru care nu este corect pentru niciunul dintre cei doi.

CITESTE SI: Ce ii place sa ii faci inainte de sex. Preludiul cu care il cuceresti

De aceeasi parere este si sexologul Katherine Karrone. Aceasta spune ca femeile le construiesc barbatilor o imagine care nu se pupa cu realitatea din cauza mimarii orgasmului. „Este important sa investigam si care sunt motivele pentru care din ce in ce mai putine femei au orgasm”, sustine Karrone .

Articole pe aceeasi tema: Ce nu ai voie sa faci imediat dupa ce ai avut orgasm

O partida sexuala reusita se finalizeaza cu orgasm, insa exista cateva lucruri pe care nu ai voie sa le faci imediat dupa acele secunde de placere intensa.

Lucruri pe care nu ai voie sa le faci imediat dupa ce ai avut orgasm
1. Nu insista foarte mult asupra organului genital

Orgasmul este o combinatie de durere si placere, chiar daca durerea nu o simti in acel moment de explozie. Organele genitale sunt foarte sensibile dupa acel boom de placere, iar o miscare brusca poate crea o senzatie de disconfort uriasa.

2. Fa repede dus in cazul in care ai facut sex neprotejat

Chiar daca partida s-a incheiat cu o retragere la timp, exista posibilitatea ca mici cantitati din lichidul seminal sa persiste in acea zona.

3. Nu continua sa faci sex imediat dupa acel moment de placere

Corpul tau este extenuat si e nevoie de o pauza de cel putin 10 minute pentru a incepe o noua partida. Iti vei pierde pofta de sex daca vei continua sa ‘muncesti’ in pat imediat dupa orgasm.

4. Nu uita de momentele de afectiune

Atat barbatii cat si femeile simt o usoara vulnerabilitate dupa ce au atins climaxul. Eliberarea endorfinei ne face mai sensibili si avem nevoie de mai multa afectiune fata de inceputul partidei. Femeile sunt cele mai sensibile din punct de vedere emotional dupa ce au avut orgasm. Acestea pot interpreta lipsa de comunicare a partenerului, implicit lipsa gesturilor tandre, intr-un mod nedorit pentru iubit. Cea mai mare greseala pe care barbatii o pot face dupa o partida de sex este sa traga pe dreapta si sa sforaie.

Alte articole pe aceeasi tema: Ce se întâmplă după orgasm

După orgasm, multe persoane observă că au anumite stări. Unele dintre ele pot fi neobișnuite și pare să nu existe o legătură între ele și sex. Iată ce se întâmplă după orgasm și care sunt explicațiile.

Ce se întâmplă după orgasm
1. Apar halucinațiile. În urma unui studiu făcut în Turcia s-a constatat faptul că unele femei au avut halucinații după orgasm. Ele au comparat acea experiență cu cea a unui zbor. 20% dintre femei au avut senzația că au ajuns într-o lume diferită comparativ cu cea pe care o știau. De asemenea, 75% dintre ele au avut senzația că și-au părăsit propriul corp.

2. Poate să apară anxietatea. După sex, unele persoane au avut senzația de slăbiciune, anxietate, drepresie. Aceste senzații pot să apară și la o oră după ce a avut loc actul sexual. Și se poate întâmpla chiar și în cazul cuplurilor care sunt de mult timp împreună. De asemenea, după orgasm, unele persoane pot să înceapă să plângă. Femeile fac asta din cauza sentimentului de singurătate care apare după sex.

3. Slăbiciunea poate să apară după orgasm. Acest fenomen poartă numele de ”orgasmolepsie”. De regulă, apar și unele tulburări ale somnului. Primul caz de acest gen a fost înregistrat în anul 1928. Simptomele pot să dureze aproximativ 30 de secunde. În acest timp, oamenii pot să își piardă controlul muscular.

4. După orgasm este posibil ca unii oameni să aibă dureri de cap. Acest fenomen se explică prin faptul că la sfârșitul actului sexual apare adrenalina.

5. După orgasm, unii oameni ar putea strănuta. Se poate întâmpla ca după sex, unii oameni să strănute. Fenomenul are loc deoarece o parte a sistemului nevos parasimpatic devine activă în timpul sexului. În anul 1972 s-a întâmplat un lucru bizar. Un bărbat în vârstă de 59 de ani a început să strănute după orgasm. Problema lui a durat un deceniu.

Așadar, după orgasm pot să apară unele stări bizare, care la prima vedere nu au legătură cu sexul.

1 Comment

1 Comment

  1. Dan

    2019-05-15T11:56:31+03:00 at 2019-05-15T11:56:31+03:00

    Pentru cresterea apetitului sexual se poate lua si femax!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in dragoste

To Top