Connect with us

Revistateo.ro

Specialiștii explică ce se întâmplă dacă nu faci dragoste mai mult timp

dragoste

Specialiștii explică ce se întâmplă dacă nu faci dragoste mai mult timp

Vrei să știi ce se întâmplă dacă nu faci dragoste mai mult timp? Ei bine, specialiștii răspund la această întrebare. Este bine să știi despre ce este vorba, astfel încât să iei cele mai bune decizii în această privință.

Ce se întâmplă dacă nu faci dragoste mai mult timp

“Evident că se poate supravieţui fără relaţii sexuale, aşa cum se poate întâmpla ca din cauza plafonarii într-o relaţie sau pe fond de stres să nu mai simţi nevoia de a face sex sau să îţi doreşti asta mult mai rar. Este un proces normal şi, din diferite motive, fiecare dintre noi a trecut la un moment dat prin perioade mai lungi sau mai scurte de abstinenţă sexuală. Important este să ai în vedere că acest aspect nu-ţi defineşte întreaga existenţă”, a spus psihologul Alexandra Voica pentru csid.

Când oamenii sunt activi din punct de vedere sexual, în corp se petrec anumite schimbări. Printre acestea se numără secreția dopaminei, serotoninei, oxitocinei. De asemenea, sunt transmise semnale nervoase către organele sexuale.

“Dopamina este un neurotransmiţător care se produce în creier şi care are un rol semnificativ pentru emoţiile şi sentimentele pozitive. Altfel, se poate întâmpla ca în cazul în care nu faci sex să te simţi deseori tristă, să nu ai sentimente sau gânduri pozitive. De asemenea, despre dopamină se poate afirma că este principalul mesager chimic în centrii de recompensă ai creierului şi duce la trăirea plăcerii.

CITEȘTE ȘI: Beneficii pe care le ofera sexul in timpul sarcinii

CITEȘTE ȘI: Ce le place bărbaților să le facă femeile înainte de sex

Ce se întâmplă dacă nu faci dragoste mai mult timp

Oxitocina duce la relaxarea sistemului cardiovascular .De asemenea, ne poate face mai generoşi. Astfel putem afirma că lipsa sexului poate duce chiar la apariţia problemelor cardiovasculare. S-a demonstrat că oxitocina are rol în comportamentul sexual la oameni şi este numit hormonul iubirii.

E bine să ştim că oxitocina este hormonul care stă la baza relaţiilor sociale, ceea ce presupune că persoanele care experimetează lipsa sexului simt nevoia să se izoleze social, adică să se retragă şi să nu fie la fel de sociabile ca în perioadele în care sunt active din punct de vedere sexual.

De asemenea, oxitocina poate ajuta la o vindecare mai rapidă a rănilor şi poate duce la scăderea cantităţii de hrană, întrucât reglează funcţia de nutriţie şi creşte consumul energetic al corpului nostru”, a mai spus specialistul pentru sursa menționată anterior.

Dacă nu faci sex o perioadă lungă de timp, atunci poți avea probleme cu somnul. Când ai activitate sexuală, corpul tău secretă oxitocină. Drept urmare, poți dormi mai bine. De asemenea, lipsa activității sexuale este de vină pentru acneea care poate să apară. Sexul are rolul de a regla sebumul, ceea ce însemnă că nu vei avea probleme cu acneea sau alte probleme legate de ten.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in dragoste

To Top