Connect with us

Revistateo.ro

maselele

Stiri

Uite cand trebuie sa iti scoti MASELELE DE MINTE

Molarii de minte, sau maselele de minte, apar intre 18 si 24 de ani, doar ca sunt situatii cand acestia trebuie sa fie extrasi. Iata care sunt procedurile in acest caz.

CITESTE SI: Cel mai simplu procedeu pentru albirea dintilor. Ce ingrediente trebuie sa combini

Maselele de minte sunt ultimele care apar si in unele situatii ele nu se dezvolta niciodata. Acest lucru depinde in primul rand de evolutia fiecarui om si de alimentatie, precum si de micsorarea maxilarelor, ce nu mai permit aparitia molarilor de minte.

In acest caz pot sa apara dureri mari, de unde vine si intrebarea daca este indicata extractia lor sau nu, tinand cont de faptul ca acestia sunt cel putin la fel de utili ca si restul dintilor.

O greseala majora pe care o fac multi oameni este sa nu acorde atentie deosebita maselelor de minte. V-ati intrebat cu siguranta de ce acestea se cariaza mult mai repede decat restul dintilor. Ei bine, localizarea lor (in spatele cavitatii bucale) dar si faptul ca acestea raman o vreme mai mici decat restul danturii necesita o atentie deosebita si un periaj facut individual.

Exctractia maselelor de minte ar trebui sa se faca doar in momentul in care acestea nu au suficient spatiu pentru a se dezvolta sau sunt cariate profund, ori sunt indreptate spre dintele vecin, lucru ce ar putea favoriza carierea celuilalt dinte.

Sa nu uitam ca maselele de minte ar putea ajuta in viitor la o eventuala lucrare fixa, motiv pentru care trebuie analizat cu atentie daca este cazul sa renuntam la ele sau nu.

Netratati, molarii de minte ajung sa provoace dureri la nivelul maxilarului ori diferite complicatii in zona gingiei sau inghesuirea dintilor.

Sursa foto libertatea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top