Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Un medic stomatolog renumit confirmă acest mod de albire a dinților

Unul dintre cele mai răspândite moduri de albire a dintilor de pe Internet a fost confirmat de un medic stomatolog renumit.

Se spune că dacă alegi să consumi căpșuni timp de două săptămâni, zi de zi, dinții tăi se vor albi în mod natural, datorită proprietăților uluitoare pe care le are acest fruct. Dr. Uchenna Okeye de la London Smiling Dental Group confirmă această teorie, susținând că este unul dintre puținele mituri despre albirea dinților adevărat.

Combinația de acid malic și acid citric din căpșuni este de fapt răspunsul la întrebarea „Cum albesc căpșunii dinții?”. De asemenea, consumul de căpșuni îți protejează dinții de eroziune, smalțul fiind ușor de afectat dacă alimentația de zi cu zi este precară și mai ales dacă lipsește igiena orală.

Modul în care poți utiliza căpșunii pentru dinți este simplu: Ori îi mănânci cu poftă, ori faci o pastă din ei și îi freci bine de dinți, la fel ca și cum i-ai peria. Însă periajul dentar cu căpșuni nu este singurul mod de albire a dinților care circulă pe internet.

Coaja albă de portocală este și ea faimoasă că ar albi dinții, însă medicul stomatolog mai sus menționat susține că tot ce vei reuși cu ajutorul portocalei va fi să îți distrugi dinții, deoarece acidul citric afectează grav smalțul. Cât despre bicarbonatul de sodiu, acesta poate fi folosit la clătirea dinților, spune specialistul englez, dar nu mai mult de 2-3 ori pe an.

Medicul englez recomandă, pe lângă spălarea zilnică a dinților și folosirea căpșunilor ca tratament naturist, coaja de banană, despre care se știe că are proprietăți de curățare a dinților.

Sursa foto: beauty.easyfreshideas.com

Alte subiecte pe aceeasi tema: Uite ce obiceiuri zilnice îţi afectează dinţii

Dinţii sunt afectaţi destul de grav de o serie de obiceiuri pe care le practicăm zi de zi fără să ne dăm seama că ne facem rău.
Marc Lowenberg este un dentist estetician renumit care a găsit lista cu obiceiurile zilnice pentru degradarea daturii noastre. Iată care sunt acestea:

1. Fructele deshidratate. Deşi unele fructe proaspete sunt considrate bune pentru dinţi, fructele deshidratate nu sunt deloc indicate. Acestea au valori nutritive înalte, însă conţin foarte mult zahăr. Soluţia este foarte simplă, perierea imediată a dinţilor sau evitarea acestor alimente pe care obişnuim să le mâncăm.

2. Sucurile. Aceste băuturi delicioase conţin cantităţi enorme de zahăr, care duc la degradarea dinţilor. Dacă bem sucuri e ca şi cum ne spălăm pe dinţi cu ciocolată. Zahărul din ele este consumat de bacteriile care se găsesc pe dinţii noştri şi care se transformă în acid care ne distrug dinţii. Dentistul Lowenberg recomandă să bem sucurile cu paiul, pentru a ţine zahărul departe de dinţi. După ce savurăm aceste băuturi zaharoase, este obligatoriu să ne spălăm pe dinţi cât mai repede.

3. Vinul alb. Suntem obişnuiţi cu ideea că vinul roşu este cel dăunător pentru dantură şi aşa şi este, însă vinul alb nu este mai bun pentru sănătatea dinţilor. Acidul din vinul alb roade smalţul şi duce la carierea dinţilor. Lowenberg recomandă să mâncăm brânză atunci când bem vin, deoarece aceasta este foarte bogată în proteine, calciu şi fosfor care ne ajută să scăpăm de acidul dăunător. După ce consumăm această băutură alcoolică, este absolut necesar să ne spălăm pe dinţi.

4. Sosul folosit la grătar. Vara este anotimpul grătarului, dar mulţi dintre noi nu realizăm cât de dăunător este sosul în care punem carnea la marinat. Acesta este plin de zahăr şi duce la decolorarea danturii. Este de evitat acest fel de sos, dar dacă nu ne putem abţine, trebuie să ne spălăm pe dinţi imediat după ce am consumat grătarul.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top