Connect with us

Revistateo.ro

Cum îți albești dinții acasă, în câteva minute! Secretul medicilor stomatologi

Ingrijirea dintilor

Cum îți albești dinții acasă, în câteva minute! Secretul medicilor stomatologi

Aproape fiecare persoană își dorește un zâmbet strălucitor, fără să dea foarte mulți bani pe soluții scumpe. Toată lumea știe faptul că o albire profesională poate costa și câteva sute de lei, însă există soluții care te ajută să ai un zâmbet de Hollywood cu doar câțiva lei.

În ciuda unei igiene orale riguroase, dinții se pot îngălbeni din cauza alimentelor consumate. De asemenea, și tartrul poate apărea, chiar dacă ținem cont de sfatul medicului și ne spălăm de cel puțin două ori pe zi sau după fiecare masă.

Citește și: Trei idei pentru o masca dentara care iti albeste dintii si te scapa de carii

Un prieten de-al meu, specialist în stomatologie, mi-a dezvăluit secretul dinților săi strălucitori. Costă doar câțiva lei ca să ai niște dinți albi și strălucitori, fără multă bătaie de cap, așa că am decis să vă împărtășesc și vouă secretul meu.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a-ți albi singur dinții acasă:

1/2 ceașcă de peroxid de hidrogen (apă oxigenată)

1/2 linguriță de sare

1 lingură de bicarbonat de sodiu

apă de gură

apă caldă

o periuță de dinți

ață dentară.

Instrucțiuni:
Într-un pahar se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare. Se umezește bine periuța de dinți, apoi se introduce în acest amestec. Se freacă blând dinții timp de cinci minute, evitându-se gingiile.

Următorul pas constă în amestecarea apei oxigenate cu o jumătate de pahar de apă caldă. Se spală gura cu acest amestec pentru 60 de secunde. Acest amestec nu trebuie înghițit. Se scuipă amestecul și se clătește gura cu apă rece.

Citește și: Cum să faci acasă pastă de dinți din argilă

Mare atenție la perierea gingiilor

Cu ajutorul aței dentare, se curăță bine spațiul dintre dinți, fără să se atingă gingiile, apoi se folosește puțină apă de gură pentru a se dezinfecta bine zona.

Prin această tehnică, se elimină nu doar tartrul, dar zâmbetul devine mai strălucitor și se elimină gingivita.

Nu se recomandă această tehnică mai des de o dată pe săptmănână și, cel mai important, curățarea cu periuța trebuie să fie făcută foarte blând. Din acest motiv, se recomandă o periuță cu dinți moi, pentru a nu fi afectate gingiile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top