Connect with us

Revistateo.ro

Daca ai nevoie de solutii naturale pentru ingrijirea dentara, iti oferim trei idei pentru o masca dentara care iti albeste dintii si te scapa de carii!

Ingrijirea dintilor

Trei idei pentru o masca dentara care iti albeste dintii si te scapa de carii

Cariile si albul dintilor sunt problemele cele mai des intalnite cand vine vorba de igiena cavitatii bucale. Daca vrei o solutie naturala pentru ingrijirea dintilor, iti prezentam trei alternative pentru o masca dentara.

Masca dentara cu ulei de nuca de cocos, turmeric si ulei de cuisoare

Pentru aceasta masca dentara care iti albeste dintii si te scapa de carii ai nevoie de urmatoarele ingrediente: un sfert de lingurita de ulei organic de nuca de cocos, un sfert de lingurita de pudra de turmeric, doua picaturi de ulei de cuisoare si, optional, un varf de cutit de sare.

Amesteca toate ingredientele intr-un castron mic. Aplica, apoi, pasta obtinuta cu o periuta si periaza-ti dintii cu ea. Lasa pasta 2 minute pentru ca aceasta sa functioneze, dupa care periaza inca o data dintii si clateste cu apa.

Masca dentara cu bicarbonat de sodiu si menta

Pentru aceasta masca dentara care iti albeste dintii si te scapa de carii ai nevoie de: doua picaturi de suc natural de lamaie, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar, un sfert de lingurita de menta pudra si o picatura de ulei esential de menta.

Amesteca toate ingredientele intr-un castron mic, iar dupa ce pasta s-a format, aplic-o pe dinti folosind periuta. Se lasa intre 3 si 5 minute sa actioneze. Dupa aceasta perioada, scuipa pasta si clateste-ti dintii.

Masca dentara cu carbune activ, lemn dulce si argila pentru efecte imediate

Aceasta masca dentara este considerata cea mai buna cand vine vorba de albirea dintilor. Cea mai importanta calitate a acestei masti este ca inlatura cu eficienta placa dentara. Se foloseste doar o data pe saptamana.

Pentru prepararea ei ai nevoie de un varf de cutit de argila din bentonita, o jumatate de lingurita de carbune activ, o picatura de ulei esential de portocala dulce si un sfert de lingurita de pulbere de radacina de lemn dulce.

Amesteca toate ingredientele intr-un recipient mic, folosind periuta de dinti. Dupa ce ai facut acest lucru, aplica mixtura pe dinti si las-o sa actioneze pentru trei minute. Dupa aceea, periaza si spala dintii bine cu apa, pentru a te asigura ca ai scapat de mixtura.

Daca folosesti aceste masti dentare, ai grija sa nu inghiti ingredientele. De asemenea, nu lasa mastile sa actioneze mai mult de cateva minute. Totodata, daca ai alergie la unul din ingrediente, nu folosi masca dentara respectiva.

Tine minte ca o masca dentara nu inlocuieste un consult stomatologic si prezinta-te la dentist daca ai probleme cu cariile!

BONUS: Tratează-ți cariile cu cojile de ouă!

Cum iti tratezi cariile in mod natural

Cum iti tratezi cariile in mod natural

 

Nu arunca cojile de ouă! Îți poți trata cariile și îți poți întări oasele, deoarece acestea sunt bogate în calciu și alte 27 de minerale esențiale sănătății dinților tăi. Fierbe două ouă organice (evită să cumperi ouă de la ferme unde puii sunt tratați cu hormoni) timp de 5 minute, timp în care agenții patogeni de la suprafața oului sunt distruși.

După cele 5 minute de fiert, desprinde coaja de ouă și transformă-le în pulbere, cu ajutorul unei râșnițe. Consumă acest praf de coji de ouă o dată pe zi pentru mineralizarea dinților și întărirea oaselor. Coaja de ou previne apariția cariilor și tratează începuturile de carii deja existente la dinți. Coaja de ou conține în mare parte aceleași elemente din care este format dintele, fapt ce ajută la remineralizarea dinților.

Îți poți face și pastă de dinți din praful de coajă de ou. Ai nevoie doar de un sfert de cană de praf de coajă, 2 linguri de ulei de cocos și o lingură mare de bicarbonat de sodiu. Amestecă aceste ingrediente, la care poți adăuga și puțină esență de mentă. În momentul în care compoziția ta devine o pastă, o poți folosi pentru spălarea dinților.

Coaja de ou conține o serie de minerale esențiale sănătății dinților: magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, silicon, aluminiu și sulf. Este recomandat consumul de praf de coajă de ou mai ales pentru copii aflați în proces de dezvoltare, pentru întărirea oaselor și a dinților.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top