Connect with us

Revistateo.ro

beneficii-spanac1

Naturiste

Uimitoarele beneficii ale SPANACULUI

Spanacul – Planta cu numeroase beneficii pentru sanatate, cultivata pentru incomparabilul gust si frunzele sale de un verde nemaipomenit.  Iata de ce trebuie sa-l incluzi in regimul tau alimentar si care sunt cele mai importante beneificii ale spanacului:

Contine provitamina A, mangan, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, K. Fierul din spananc se afla intr-o singura forma, cea naturala, in timp ce administrarea fierului sub forma farmacologica poate duce la supradozare, extrem de periculoase pentru copii. Spanacul se intrebuinteaza ca laxativ usor, ca depurativ, nutritiv antianemic, hipotensiv,remineralizant, afrodisiac si hipoglicemiant.

Spanacul este cunoscut pentru cantitatea sa mare de fier. O informare buna  pentru consumatorii de spananc este faptul ca acesta ramane in top  in continuarea legumelor, nu doar pentru ca are cantitati mari de fier, dar si datorita continutul de vitamine, zinc, magneziu si potasiu. Spanancul contine  vitamina K in cantitati record, care ajuta mult rezistenta oaselor noastre, studii recene ne arata ca spanacul este recomandat gravidelor, ajutand la buna dezvolatare a fatului, tot aceleiasi studii spun ca spanacul contribuie la fortificarea vaselor de sange, a inimii si a ochilor.

Un alt benefiu mai putin cunoscut este rolul pe care acesta il are in ingrijirea pielii. Bogatia de vitamine si minerale din spanac va poate usura rapid mancarimile si uscaciunea pielii, rasfatandu-va cu un ten radiant. Consumul regulat de suc de spanac organic, proaspat, imbunatateste semnificativ sanatatea pielii.

Nu se recomanda fierberea frunzelor de spananc, proprietatile acestuia se pastreaza in stare cruda. Nu se consuma de catre pacientii bolnavi de guta, hepatita, reumatism , inflatii gastrice sau intestinale deoarce contine acid oxalic, neidindicat in aceste afectiuni.

ATENTIE!
Daca in timpul prepararii, frunzele de spanac isi schimba culaorea din verde proaspat in verde galbui, atunci el nu mai trebuie consumat este daunator.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top