Connect with us

Revistateo.ro

Tu ce știi despre probioticele din cosmetice?

Cosmetica

Tu ce știi despre probioticele din cosmetice?

Spre deosebire de alte tendințe, probioticele utilizate în produsele de îngrijirea pielii au fost studiate îndelung și sunt susținute de știință. A fost constatat faptul că utilizarea probioticelor în produsele cosmetice dă naștere unor anumite semnale care merg spre celulele pielii și stoptează diverse simptome și chiar boli ușoare ale pielii. Potrivit Academiei Aricane de Dermatologie, persoanele care suferă de rozacee sau acnee se pot vindeca sau pot diminua simptomele utilizând produse care conțin probiotice.

CITEȘTE ȘI: SFATURI PENTRU CONSERVAREA COSMETICELOR HOMEMADE

Totodată, a fost demonstrat faptul că probioticele pot întârzia apariția semnelor de îmbătrânire și pot vindeca eczemele ușoare. Specialiștii spun că atunci când sunt aplicate direct pe piele, probioticele reduc considerabil roșeața, iritațiile și alte semne deranjante sau chiar dureroase.

Potrivit cercetătorilor, probioticele crează o barieră între pielea ta și modiul exterior, iar astfel bacteriile și toate microorganismele care o pot afecta sunt ținute la distanță. Pielea este cel mai mare organ al corpului, fiind extrem de expusă la bacterii. De aceea este necesar să o protejezi prin toate modalitățile posibile. Probioticele au proprietăți antimicrobiene și utilizându-le te asiguri că nicio bacterie nu se absoarbe în piele.

Mulți dermatologi sunt de părere că probioticele pot fi incluse în cosmetice în siguranță și că acestea sunt cea mai bună soluția pentru pielea cu probleme. Dacă întâmpini diferite boli ușoare ale pielii sau neplăceri precum acnee, roșeață sau iritații, este recomandat să vorbești cu medicul tău despre utilizarea probioticelor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top