Connect with us

Revistateo.ro

Tratament pentru buze uscate și crăpate cu pliculețe de ceai verde

Frumusete

Tratament pentru buze uscate și crăpate cu pliculețe de ceai verde

Înainte de a trece în revistă unul din cele mai eficiente tratamente pentru buze crăpate și uscate e bine de știut de ce crapă buzele.

De ce crapă buzele?

Pielea de pe buze e mult mai subțire decât cea de pe restul corpului, iar structura buzelor e diferită. Pielea e alcătuită din derm si epiderm, iar stratul cornos e mai subțire și este mai sensibil la schimbările bruște de temperatură ori la anumite substanțe din băuturi sau alimente.

Trebuie spus că principalul motiv pentru care bruzele se uscă mai ușor și crapă este absența glandelor sudoripare, care să furnizeze umiditate pentru a preveni agresiunea soarelui.

Buzele pot crăpa și dacă o persoană doarme cu gura deschisă. Motivul? Se evaporă complet umiditatea din buze, iar umezirea acestora cu salivă poate înrăutăți situația.

Tratament pentru buze uscate cu ceai verde

Pentru a trata buzele crăpate există o serie de tratamente naturiste. Banalele pliculețe de ceai verde pot fi de mare folos în rezolvarea acestei probleme de frumusețe.

Tot ce îți trebuie, dacă ai buzele uscate și/ sau crăpate, este să masezi suprafața buzelor cu pliculețe umezite de ceai verde.

CITEȘTE ȘI: Tratamente pentru buze crapate de la Dr. Oz

CITEȘTE ȘI: Ce spun buzele despre sanatatea ta

Înainte de a aplica pliculețele pe buze, e bine să le hidratezi cu balsam clasic. Aceasta este pregătirea pentru aplicarea tratamentului.

De asemenea, și căpșunile pot fi eficiente în combaterea deteriorării buzelor. Ai nevoie de o simplă căpșună pe care se o freci circular de buze. În doar câteva secunde o să observi cum uscăciunea începe să dispară, iar buzele se vor regenera.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top