Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Top 5 lucruri care ii fac rau organismului tau si nici macar n-ai observat

Cu totii ne dorim un corp sanatos si, oricat de mult ne-am stradui, exista lucruri pe care nu le luam in calcul si care fac rau organismului nostru.

Top 5 lucruri care ii fac rau organismului tau si nici macar n-ai observat:

LOCUL 5: ESTI INCONJURAT DE FUMATORI

Fumatul pasiv (adica inhalarea fumului din jurul tau) este la fel de daunator plamanilor tai precum fumatul activ. Nu esti deloc salvat daca stai si doar asisti intr-un grup in care se fumeaza. O persoana in varsta de 28 de ani care a trait in ultimii 10 ani printre fumatori va avea varsta plamanilor de 48. Un simplu test cu spirometrul iti poate spune daca fumatul pasiv iti dauneaza sau nu.

LOCUL 4: BEI PREA PUTINA APA

Este necesar sa bei minim doi litri de apa pe zi. Consumul de sucuri sau alte tipuri de bauturi nu este totuna cu hidratarea corpului tau cu apa.

CITESTE SI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: 5 cauze ale tensiunii arteriale, la care nici nu te aşteptai

LOCUL 3: STAI PREA MULT LA VOLAN

Trebuie sa ajungi in punctul X si singurul mod in care te-ai gandit ca poti face asta este luand volanul masinii tale in maini. Comoditatea duce la sedentarism iar sedentarismul este echivalent cu obezitatea. Alege mijloacele de transport in comun daca distantele nu sunt considerabile sau mergi pe jos. In felul acesta, economisesti si carburantii.

LOCUL 2: NU DORMI SUFICIENT

Stai ore in sir in fata calculatorului si deja e 2 noaptea? Trebuie sa te trezesti a doua zi si crezi ca 5 sau 6 ore iti sunt suficiente pana la cantatul cocosului? Acesta este un obicei extrem de prost care, potrivit specialistilor, instaleaza oboseala cronica si bolile de inima.

LOCUL 1: NU ITI AMINTESTI CAND AI FOST ULTIMA OARA LA MEDIC

Daca cineva te intreaba cand ai fost ultima data la doctor si tu ridici din umeri a paguba asta inseamna ca s-ar putea sa fii predispus la anumite boli de care nici nu stiai. Nepasarea si eschivarea cand vine vorba de vizita la medic nasc afectiuni pe care, atunci cand le descoperi, cu greu le mai poti trata. Este recomandat sa iti faci toate analizele macar o data la 6 luni.

Sursa foto: businessinsights.bitdefender.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top