Connect with us

Revistateo.ro

Relatii

Superstiții despre iubire din întreaga lume

Lumea e plină de superstiții, de credințe străvechi, iar dacă vorbim despre relația dintre două persoane, aici fiecare colț al lumii are propriile sale mistere.

Bărbații cu barbă nu sunt bine văzuți în China, de pildă, iar despre comportamentul femeilor într-un cuplu există pe câte țări pe atâtea preconcepții.

Superstiții despre iubire din lumea largă:

1. Se spune că e bine să îți stăpânești lacrimile dacă te cere de nevastă. Chinezii spun că femeile care plâng la cererea în căsătorie vor plânge mai mult la divorț, așa că sfatul popular pentru femei este să plângă cu lacrimi de… crocodil.

2. Texanii cred că dacă numeri în gând 50 de cai albi, după numărătoare, primul bărbat care îți iese în cale îți va deveni soț.

3. Tot în cultura americană există credința puternică potrivit căreia dacă reușești să îți atingi cotul cu limba nu ai noroc în dragoste.

4. Dacă ai visat pești, conform unei credințe europene, vei rămâne în curând însărcinată.

5. O superstiție din Egipt spune că e bine ca mireasa să fie pișcată de naș în ziua nunții pentru a avea o căsnicie trainică.

6. O tradiție extrem de bizară din Gambia spune că dacă o femeie face baie într-o mlaștină unde trăiesc crocodil va deveni fertilă și va avea mulți copii.

7. Coreenii se feresc de pildă de persoanele care au o aluniță lângă gură. E semn rău să te căsătorești cu o persoană care are alunițe în jurul gurii.

8. Chinezii cred cu tărie că dacă iubitul tău are mustață sau barbă ar trebui să îl rogi să le dea jos. Mustața și barba aduc ghinion în cultura asiatică.

9. Rusoaicele sunt convinse că nu e bine să oferi flori bărbaților, căci femeia care face astfel de cadouri va fi părăsită la scurt timp după nuntă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Relatii

To Top