Connect with us

Revistateo.ro

Cuplu

Cum te dezlegi de partener după divorț din punct de vedere religios

Rata divorțurilor este în continuă creștere, însă pentru a te dezlega de tot de partenerul de viață este suficient doar un act?

Preoții susțin că așa cum doi oameni se cunună religios, adică se dezleagă, trebuie să se și dezlege pentru ca separarea să se producă din punct de vedere spiritual.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a explicat pentru ziare.com faptul că în biserică nu se citesc rugăciuni de dezlegare după divorț și că practic, în fața lui Dumnezeu, rămâi legat de acel om.

„Doar la recăsătorie, la a doua cununie, la a treia cununie există rugăciuni speciale care diferă de prima. Slujbele de la a doua sau a treia cununie religioasă sunt mai austere faţă de prima”, a explicat Vasile Bănescu.

Rugăciune pentru împăcare și înțelegere între soți

„Stăpâne,Iubitorule de oameni,Împăratul veacurilor şi dătătorul bunătăţilor,Care ai stricat peretele cel din mijloc al vrajbei şi ai dat pace neamului omenesc,miluieşte,Doamne,pe cei ce ne urăsc,ne pizmuiesc şi ne ocărăsc;aşijderea şi pe cei ce ne grăiesc de rău.

Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi,păcătoşii,nici în veacul de acum,nici în cel ce va să fie.

Doamne,Dumnezeul nostru,caută dintru înălţime ca un Bun asupra inimilor noastre,ce sunt lipsite de dragoste şi de unire şi sunt îmboldite de spinii urii şi ai altor păcate.

O picătură din harul Sfântului Tău Duh coborând peste Dânsele,rourează-le bogat,ca să aducă roade bune şi din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune şi să petreacă în dragoste şi unire.

Aşa,Doamne,înmulţind dragostea în inimile noastre,păzeşte-ne de tot răul şi de asuprirea vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi,de sabie,de năvălirea altor neamuri asupra noastră,de războiul cel dintre noi şi totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe altii şi să facem tot binele,spre a ne învrednici de bunătăţile Tale cele cereşti. Amin!“

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top