Connect with us

Revistateo.ro

Cuplu

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când nu ai relații intime

Puține persoane știu ce se întâmplă în corpul unei persoane atunci când nu are relații intime. Medicii au dezvăluit cum este afectat organismul de acest lucru.

În primul rând, sistemul imunitar este slăbit atunci când nu există o viață intimă activă. Din această cauză, riscul de a face mai des infecții este mult mai mare. Specialiștii afirmă că orgasmele au beneficii multiple asupra sănătății, inclusiv asupra sistemului imunitar.

Un studiu în care participanţii aveau relații intime o dată sau de două ori pe pe săptămână a demonstrat în urma probelor de salivă că acestea conţineau o concentraţie extrem de mare de imunoglobulina A, un anticorp cu rol în apărarea organismului la nivelul mucoaselor. În cazul celor care nu aveau relații intime, acest anticorp nu exista.

Un alt lucru care se întâmplă în corpul tău atunci când nu ai relații intime îl reprezintă apariția stresului. Persoanele care nu au relații intime sunt mult mai stresate. În timpul orgasmului și a partidei intime în sine este eliberată endorfina, care ajută la îmbunătățirea dispoziției.

Multe femei se tem că vor fi mai „strâmte” în cazul în care vor renunța la relațiile intime. Ei bine, este doar un mit, iar vaginul nu se va închide dacă nu vei mai avea relații intime.

Corpul produce oricum estrogen și progesteron, hormoni care mențin pereții vaginali flexibili și deschiși. Doar în timpul menopauzei se poate întâmpla ca vaginul să se micșoreze, însă nu există o schimbare semnificativă.

Un alt lucru care se poate întâmpla atunci când nu ai relații intime este faptul că vaginul se poate usca mult mai repede. Din această cauză, vei simți un disconfort.

De asemenea, și nivelul libidoului poate scădea. Un studiu din 2008, realizat de Jurnalul American de Medicină, a concluzionat că și bărbații pot avea această problemă. Domnii în vârstă de 50, 60 sau 70 de ani, care nu erau activi sexual, se confruntau cu disfuncţia erectilă.

Citește și: Greșelile de neiertat într-un cuplu. Din ce cauză se destramă cel mai mult relațiile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top