Connect with us

Revistateo.ro

Grapefruit

Naturiste

Stiai de beneficiile Grapefruit-ului?

Grapefruit-ul sau Citrus Paradisi apartine familiei de citrice si este un fruct ce odata consumat poate aduce beneficii de la tratamentul afectiunilor pielii la scaderea colesterolului si a nivelului de zahar din sange, la slabire si alte afectiuni.

Potrivit expertilor in alimentatie, acest fruct este bogat in vitamina C, vitamina A, vitamina B5, acid folic, calciu si fibre.Valoarea calorica este relativ scazuta, aproximativ 36 pentru un fruct de marime medie, iar in plus, contine o mare cantitate de antioxidanti si fitochimicale.

Pulpa grapefruit-ului de culoare roz sau rosie se datoreaza prezentei de carotenoide, ce are o activitate antioxidanta puternica. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi, atomii sau moleculele din organism.

Beneficiile grapefruit-ului

  • Piele – continult de antioxidanti ajuta la intinderea pielii. Grepefruit-ul impreuna cu fructele cu extract de seminte sunt utilizate in tratamentul alergiilor pielii, infectiilor si in cazul altor simptome.
  • Lupta impotriva imbatranirii premature – Grapefruit-ul contine un procent mare de poliamina, aceasta componenta jucand un rol important in reducerea procesului de imbatranire.
  • Ajuta la slabire – Este bine-cunoscuta dieta cu grapefruit care se bazeaza pe arderea enzimelor, datorita concentratiei de amar din fruct. Consumul sucului de grapefruit reduce grasimile si amidonul acumulat in organism.
  • Pentru diabetici – Grapefruit-ul fluidizeaza excesul de zahar din sange si amidonul din organism. Contine enzime specifice care minimizeaza nivelul de insulina din sange.
  • Imbunatateste sistemul imunitar – Grapefruit-ul stimuleaza si intareste sistemul imunitar, lupta impotriva infectiilor si protejeaza contra racelilor si a febrei.

Desi are foarte multe bile albe, se recomanda consumul cu moderatie al acestui fruct, deoarece contine multa naringina, o substanta amara care respinge medicamentele sintetice

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top