Connect with us

Revistateo.ro

Știai că orezul, alimentul pe care multe persoane îl consumă, poate duce la apariția unei boli grave? Află ce spun studiile și ce este de făcut.

Sanatate

Îngrijorător! Orezul, responsabil pentru apariția unei boli grave! Tu îl consumi?

Studiile au arătat că orezul poate fi responsabil pentru apariția unei boli grave. Efectul acestui aliment asupra organismului poate fi comparat cu cel pe care îl au băuturile acidulate. Află detaliile din randurile care urmează.

Îngrijorător! Orezul, responsabil pentru apariția unei boli grave! Tu îl consumi?

Potrivit studiilor, orezul poate duce la apariția diabetlului, efect pe care îl au și băuturile acidulate asupra corpului. Aceste băuturi, alături de obezitate, sunt principalele cauze ale apariției diabetului. Conform studiilor, se pare că și orezul poate fi de vină pentru apariția acestei probleme de sănătate.

Orezul alb conține zahăr, motiv pentru care crește riscul de apariie a diabetului. De-a lungul timpului au fost făcute mai multe cercetări care vin în sprijinul acestei teorii.

La studii au participat nu mai puțin de 350.000 de persoane, din 4 zone diferite ale lumii: China, Japonia, S.U.A și Australia. Concluzia specialiștilor care au realizat studiile este următoarea: riscul de a face diabet crește cu până la 11 % în cazul persoanelor care consumă regulat o farfurie de orez.

Fibrele și magneziul nu se găsesc în orezul alb, iar organizmul are nevoie și de aceste substanțe nutritive pentru a funcționa așa cum trebuie și pentru a nu apărea problemele de sănătate. Orezul brun, pe de altă parte, este o sursă de magneziu și fibre, deci poate fi consumat.

CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care o actriță a mâncat 3 linguri de orez pe zi, timp de 6 luni

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să mănânci orez cu lapte

Nu trebuie să renunți definitiv la consumul de orez, ci pur și simplu să faci alte elegeri, mai sănătoase. Spre exemplu, orezul cu bobul lung este mult mai sănătos. De asemenea, ai putea să amesteci orezul alb cu orezul brun. În felul acesta scade riscul de a face diabet.

Pentru a nu suferi de diabet, oamenii sunt sfătuiți să fie atenți la ceea ce mănâncă și, de asemenea, este bine să facă mișcare regulat. Astfel nu vor avea probleme de sănătate.

Așadar, nu trebuie să renunți definitiv la orez, ci pur și simplu să faci alegeri mai bune. Ai vazut mai sus despre ce este vorba.

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top