Connect with us

Revistateo.ro

alimente care contin plastic

Stil de viata

Alimente care conțin plastic și ciment. Le mai consumi?

Știați că pe piață, în câteva din marile restaurante chinezești și în magazine se vând alimente care conțin plastic și ciment? Se recurge de multe ori la tot felul de trucuri pentru ca produsele alimentare să rezistente în timp. Dincolo de aditivii alimentari cunoscuți și de coloranți, de aromele folosite pentru a imita gusturile naturale ale ingredientelor, se folosesc și câteva elemente care nu ar avea ce căuta într-o mâncare.

Alimente care conțin plastic și ciment… plus alte câteva ciudățenii

Site-ul aprendelotodo.com a realizat o listă cu cele mai bizare ”ingrediente” folosite în produsele din comerț. Pe piață există ouă de imitație, adică ouă false. Coaja oului conține carbonat de calciu, iar în interior găsim tot felul de acizi benefici și proteine. Restaurantele folosesc clorură de calciu, apă în exces și coloranți artificiali pentru a imita textura oului normal. Acestea sunt dăunătoare pentru memorie.

La praful de nucă se utilizează adesea praf de ciment. Un turist care se afla în orașul chinezesc Zhengzhou a cerut o rețetă pe bază de nuci. La o amplă analiză în laborator, acesta a descoperit marea escrocherie: nucile conțineau ciment.

De asemenea, în locul cărnii de vită se folosesc adesea resturile de la preparatele din porc. Se adaugă anumiți coloranți și arome pentru a imita gustul cărnii de vită.

Orezul industrial poate conține plastic topit, asta pentru a economisi cantitatea acestui aliment pusă la dispoziție pe piață.

Specialiștii recomandă observarea cu atenție a produselor cumpărate din comerț și, atunci când există suspiciuni privind veridicitatea anumitor produse, ei recomandă apelarea protecției consumatorului.

CITESTE SI: Alimente care contin arginina

Arginina este unul din cei mai importanti aminoacizi pentru sanatate. Se gaseste in farmacii, sub forma de supliment alimentar, insa aminoacidul poate fi absorbit si din plante. In plus, o serie de alimente pe care le consumam frecvent contin aceasta substanta benefica pentru inima si alte organe.

Arginina imbunatateste performantele sexuale, vindeca ranile si detoxifica. Acest aminoacid este descris ca pro-sexual intrucat combate impotenta si nivelul scazut al libidoului atat la femei cat si la barbati.

Conform unui studiu realizat in anul 2007 de cercetatorii japonezi, arginina si lizina scad in mod semnificativ nivelul de cortizol, hormon care se manifesta la stres. O serie de alimente consumate zi de zi contin arginina.

Alimente care contin arginina

1. Muraturile – Castraveciorii si gogosarii murati contin acizi grasi care contribuie la consolidarea legaturii dintre intestine si creier. Tocmai de aceea muraturile sunt recomandate in tratarea mahmurelii si a indigestiei.

2. Ardeiul iute este si el bogat in arginina. Un singur ardei consumat la orice masa creste senzatia de satietate si protejeaza inima de afectiunile cardiovasculare.

3. Fasolea este o alta sursa bogata de arginina, dar si de proteine.

4. Alunele contin acizi grasi Omega 3, care contribuie la sanatatea pielii si a unghiilor. La fel fasolea, ardeiul iute si muraturile, alunele cresc senzatia de satietate.

5. Exista si cateva bauturi bogate in arginina. Dintre ele trebuie mentionate in mod special berea neagra, cafeaua neindulcita si vinul rosu. Vinul si berea neagra au importante proprietati afrodisiace si sunt recomandate in stimularea activitatii sexuale.

6. Bogate in acest aminoacid sunt si cerealele integrale si painea facute din faina de buna calitate.

7. Un alt aliment bogat in aceasta substanta este pepenele rosu. Acest fruct relaxeaza vasele de sange in acelasi mod ca si Viagra. Pepenele este recomandat cuplurilor care se confrunta cu blocaje din punct de vedere sexual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top