Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

10 vitamine pe care fiecare femeie trebuie sa le ia

Reclamele de la TV, de pe internet si in farmacii sunt pline de sfaturi despre ce vitamine trebuie sa iei atunci cand te simti obosita sau cand simti ca iti cade parul prea mult.

Daca vrei sa fii sanatoasa tot timpul, trebuie sa stii faptul ca trebuie sa ai dieta echilibrata si sa mentii un stil de viata sanatos.

De asemenea, specialistii recomanda evitarea consumului de bauturi alcoolice si  sa fumezi. Ai grija ca dieta ta sa fie bogata in cele 10 vitamine pe care fiecare femeie trebuie sa le ia si care sunt vitale pentru sanatatea ta.

  1. Vitamina A – este bogata in antioxidanti si ajuta la intarirea sistemului imunitar, iti protejeaza dantura si oasele . De asemenea, vitamina A ajuta sa ai o vedere buna si impiedica imbatranirea prematura.

Poti lua vitamina A din urmatoarele alimente: ficat, oua, piersici, pepene galben, morcovi, lapte, guava, cereale integrale, ardei rosu, caise, spanac, broccoli, rosii, papaya, dovleac si pepene rosu.

  1. Vitamina B2 – aceasta vitamina imbunatateste functionarea corecta a metabolismului, a sistemului imunitar si iti da o doza de energie imediat. Lipsa acestei vitamine din organism duce la ulcer, dureri de gat, riduri, par uscat, ochi palizi, buze uscate si piele care te mananca incontinuu.

Consuma alimente bogate in vitamina B2, precum: branza, ciuperci, cereale integrale, migdale, iaurt, soia, nuci, lapte, oua, varza.

Vitaminele si suplimentele alimentare sunt o pierdere de timp? Iata ce spun expertii

 

  1. Vitamina B6 – ajuta la intarirea sistemului imunitar si la mentinerea unui nivel al zaharului in sange corect. Pe femeile insarcinate, vitamina B6 le ajuta la combaterea senzatiei de greata de dimineata. Lipsa vitmainei B6 din corp duce la anemie.

Consuma urmatoarele alimente bogate in vitamina B6: fructe uscate, carne, peste, banane, seminte, cereale, ovaz, avocado si fasole.

  1. Vitamina B7 sau biotina este importanta pentru regenerarea celulara si are grija de parul si de pielea ta sa fie stralucitoare. Se gaseste in iaurt, orez brun, banane, branza, pepene galben, lapte, piper, peste si migdale.
  2. Vitamina B9 sau acidul folic ajuta la combaterea hipertensiunii arteriale, te scapa de pierderile de memorie, de bolile de inima, dar si de Alzheimer. Se gaseste in oua, legume cu frunze inchise la culoare, pepene, asparagus, capsuni si in sucul de portocale.
  3. Vitamina B12 – lupta impotriva anemiei si a bolilor de inima si se gaseste in cereale, carne, oua, lapte si peste.
  4. Vitamina C – intareste sistemul imunitar si ajuta la vindecarea ranilor. Se gaseste in cartofi, rosii, capsuni, grapefruit, broccoli, portocale, kiwi si ardei.
  5. Vitamina D – impreuna cu calciul intareste oasele si reduce riscul de a face scleroza si artrita. Consuma oua, peste gras, lapte si ficat.
  6. Vitamina E – combate radicalii liberi care sunt responsabili de imbatranirea prematura. Ajuta la combaterea cataractei si previne bolile de inima. Consuma alune, unt de arahide,  seminte de floarea-soarelui, ulei de peste si spanac.
  7. Vitamina K – reduce riscul dezvoltarii unei boli de inima si ajuta la circulatia corecta a sangelui. Include in alimentatie ulei de peste, ulei de soia, legume cu frunze verzi si cereale.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top