Connect with us

Revistateo.ro

Știai că aceste boli afectează și bărbații?

Stiri

Știai că aceste boli afectează și bărbații?

Cancerul de sân este o afecțiune care nenorocește mii de femei anual, însă nu foarte multe persoane știu că și bărbații pot suferi de această boală. Studiile arată că, în Statele Unite, aproximativ 2000 de bărbați suferă în fiecare an din pricina acestie boli. Dintre acestea în jur de 400 mor pentru că tratamentele nu dau rezultate. Bărbații experimentează aceleași simptome ca și femeile: inversie mamară, mărirea pieptului, umflături, sau noduli. De cele mai multe ori bărbații ignoră aceste simptome, iar acest fapt duce la agravarea stării de sănătate.

CITEȘTE ȘI: CUM POȚI FOLOSI LILIACUL PENTRU TRATAREA PIETRELOR LA RINICHI

Osteoporoza este o boală a sistemului osos care afectează în general femeile. Ea însă nu ocolește nici bărbații. În America, aproximativ 2 milioane de bărbați suferă din cauza osteoporozei. De cele mai multe ori această boală nu prezintă simptome, cel puțin atunci când este în fază incipientă. Un test al densității osoase te poate ajuta să descoperi boala încă de la început și să o tratezi.

90% dintre pacienții care suferă de Lupus sunt femei. Cu toate acestea, boala nu ocolește bărbații. Atât bărbații cât și femeile au aceleași simptome și sunt tratați la fel. O altă boală gravă care poate afecta bărbații este cea adusă de virusul HPV. Acest virus este cunoscut ca fiind unul periculos, care afectează femeile și poate provoca cancer de col uterin. Din păcate, acest virus afectează și bărbații, însă la aceștia el este foarte dificil de depistat. Dacă femeile se pot folosi de testul Papanicolau pentru a verifica prezența unui număr limitat de rădăcini ale virusului HPV, pentru bărbați nu există încă nicio modalitate de testare.

Studiile arată că femeile suferă de 3 ori mai mult din pricina migrenelor, însă asta nu înseamnă că bărbații nu sunt afectați într-o oarecare măsură. Simptomele includ sensibilitatea la lumină, dureri puternice de cap și grețuri.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top