Connect with us

Revistateo.ro

Detoxifiere

Solutii de slabit de la bunica

Cand bunicile si mamele noastre erau tinere, nu existau sali de fitness care sa le incurajeze sa faca sport si astfel sa piarda din greutate. Acestea aveau la dispozitie doar remedii naturale, facute cu ce aveau la indemana, in casa. Iata cateva solutii de slabit pe care le foloseau femeile in trecut.

1. Miere de albine si scortisoara
Pune o cana cu apa la fiert. Cand apa da in clocot, adauga o lingura de miere si o jumatate de lingura de scortisoara. Daca este proaspat macinata, gustul ei este mai intens, iar proprietatile mai puternice. Dupa ce se raceste apa, imparte solutia in doua cani, in mod egal. O jumatate de cana se bea seara, inainte de culcare, fara a mai consuma altceva dupa, iar cealalta jumatate dimineata, pe stomacul gol. Acest amestec va accelera arderea grasimilor din corp. Nu trebuie sa modifci drastic dieta zilnica, dar poti diminua consumul de dulciuri, sucuri si paine.

2. Ceai de soc
Daca nu ai flori de soc, da o fuga pana la magazin si cumpara. Ceaiul se prepara in mod normal: dupa ce fierbe apa, pune 3 lingurite de flori de soc si lasa-l la infuzat timp de 10 minute. Incearca sa nu adaugi zahar. Strecoara ceaiul, lasa-l sa se raceasca putin si este gata de baut. Trebuie sa bei 3-4 cani pe zi, timp de doua saptamani, apoi sa iei pauza o saptamana. Acest ceai te ajuta sa elimini toxinele si apa acumulate in corp, astfel ameliorand zonele afectate de celulita.

3. Ceai de urzica
Un alt ceai pe care obisnuiau sa il bea bunicile noastre este ceaiul de urzica. Desi are un gust ciudat, acesta te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, fiind extrem de eficient si sanatos. Adauga 4-5 lingurite de frunze uscate de urzica la un 1 litru de apa fiarta. Lasa ceaiul la infuzat si nu adauga zahar. Consuma 1 litru pe zi, timp de 30 de zile, pentru a vedea efectele.

4. Otet cu miere
Intr-un pahar cu apa adauga 2 lingurite de otet de mere si o lingurita cu miere de albine. Amesteca bine pana se dizolva mierea si bea amestecul cu jumatate de ora inainte de micul dejun. Daca suferi de hiperaciditate, gastrita sau ulcer, nu este indicat sa recurgi la aceasta solutie.

Acestea sunt cateva dintre trucurile la care recurgeau bunicile noastre pentru a se mentine in forma. Pe langa faptul ca acestea sunt in totalitate naturale, au si o multime de beneficii asupra corpului. Alege-ti remediul preferat si bucura-te de rezultate.

Sursa foto: Shutterstock

CITESTE SI: Frunzele care previn osteoporoza. Bunica ta le folosea des in bucatarie!

Bunica ta folosea o serie de ingrediente si plante aromatice pentru prepararea celor mai delicioase retete culinare. Unele dintre aceste ingrediente previn o serie de boli. Iata de ce sunt bune frunzele de dafin.

Frunzele de dafin previn osteoporoza, si numai:

1. Frunzele de dafin sunt de mare ajutor pentru persoanele care au probleme cu articulatiile. Decoctul din frunze de dafin face minuni pentru oasele tale. Acesta se prepara foarte usor.

Pune 10 frunze de dafin in 500 ml de apa si lasa-le la fiert la foc mic 15 minute. Toarna lichidul rezultat intr-un termos si pastreaza-l acolo aproximativ doua ore. Imparte-l in trei parti egale ca sa ajunga pentru trei zile.

Nu consuma decoctul din frunze de dafin la o frecventa mai mare de 12 ore deoarece risti sa faci hemoragie interna. Fa pauza o saptamana dupa ce ai inceput tratamentul. In zilele in care iti tratezi corpul cu dafin trebuie sa urmezi dieta vegetariana.

2. Decoctul din frunze de dafin normalizeaza nivelul glicemiei din sange, atunci cand nu este prea mare. Sucul de dafin poate fi consumat, in acest caz, cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa, dar nu mai mult de cate o lingura.

3. Dafinul trateaza o serie de probleme de sanatate, in special bolile osoase. Osteoporoza, spondiloza si poliartrita sunt printre afectiunile care pot fi prevenite cu acest decoct. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 200 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de osteoporoza.

4. Dafinul trateaza si bronsita. Pune o coaja de la o portocala si 4 frunze de dafin intr-un litru de apa. Lasa la macerat timp de 4 ore si bea acest lichid inainte de a lua micul dejun. Acest preparat reduce febra si calmeaza durerile de cap.

5. Dafinul este bun si pentru raguseala. De asemenea, frunzele de dafin sunt recomandate de medici pentru tratarea gingiilor.

Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste vizita la un medic specialist. Adreseaza-te medicului daca suferi de oricare din afectiunile de mai sus.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top