Connect with us

Revistateo.ro

Detoxifiere

Cură de detoxifiere după Crăciun, propusă de dr. Mihaela Bilic

După aproape trei zile de consumat mâncăruri grele, corpul are de suferit. Învaţă de la dr. Mihaela Bilic cum să îți poţi recăpăta energia şi vitalitatea urmând un program de detoxifiere de minimum trei zile, care combină o alimentaţie lejeră, dar echilibrată, cu activitatea fizică şi un set de reguli de îngrijire corporală.

Pentru că toate aproape toate produsele de pe masa de Crăciun sunt extrem de greu de digerat, se recomandă să ții acest program de detoxifiere, pentru a curăța organismul de toxine, dar și pentru a ușura munca ficatului.

Iată ce trebuie să mănânci în aceste zile, pentru a da cele mai bune rezultate. În plus, vei și slăbi câteva kilograme:

Consumă produse simple, uşor de digerat: peşte gras, bogat în uleiuri esenţiale omega-3, carne (porţii mici!), multe legume (preferabil de sezon şi cât mai variate), fructe.

Găteşte simplu, la vapori sau la cuptor, fără să adaugi ulei. Ca să-şi păstreze calităţile nutritive, uleiul se consumă crud, în salate sau pus în mâncare după ce aceasta a fost luată de pe foc.

Elimină alimentele bogate în zahăr şi grăsime, inclusiv brânzeturile fermentate, mezelurile, afumăturile şi prăjeala de orice fel.

Consumă ciorbe de legume (morcov, ţelină, praz, varză, dovlecei, ardei, ceapă, roşii).

Foloseşte multe plante aromatice – cimbru, rozmarin, ghimbir, busuioc, piper de Cayenne -, fiindcă sunt renumite pentru capacitatea lor de a stimula circulaţia sângelui şi de a elimina toxinele.

Bea cât mai multe lichide: apă bogată în săruri minerale (magneziu, în special), ceai verde şi infuzii din plante medicinale.

Ce trebuie să faci înaintea fiecărei mese

Înaintea fiecărei mese, bea un pahar de apă călduţă în care ai amestecat sucul de la o jumătate de lămâie (lămâia curăţă intestinele şi purifică sângele).

Limitează consumul de alcool (acesta solicită ficatul, cel mai important organ din procesul de detoxifiere) şi renunţă la tutun (nicotina afectează toate ţesuturile şi organele).

În plus, nu uita nici să faci plimbări lungi sau exerciții fizice.

Citește și: Dieta de cinci zile care te scapă de cinci kilograme

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top