Connect with us

Revistateo.ro

Detoxifiere

Salata de sfeclă roșie care curăță toate toxinele din organism, în trei zile

Multe persoane țin post în această perioadă și adoptă un stil de viață mult mai sănătos, mai ales că urmează câteva zile în care se vor face multe excese alimentare cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Deși specialiștii ne atrag atenția să consumăm mai multe fructe și legume zilnic, stilul de viață nu ne permite să urmăm întotdeauna aceste sfaturi. În timp, stomacul are de suferit, iar detoxifierea nu mai este posibilă la fel ca înainte.

Din fericire, natura este de partea noastră și ne ajută să ne simțim mult mai bine. Una dintre cele mai bune legume pe care trebuie să le consumi în sezonul rece este sfecla roșie.

Citește și: Ai grijă când cumperi salată verde și ceapă. Atenție la aceste detalii

Acest “super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor. Este cunoscută drept protectoarea ficatului, iar studiile au stabilit că este una dintre cele mai benefice legume pentru organism.

De asemenea, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge. În plus, betacianina, substanţă care se găseşte în sfeclă, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului.

În plus, sfecla roșie ajută la vindecarea bolilor de vezică biliară, la scăderea nivelului de colesterol şi la vindecarea gutei.

Această salată te va ajuta să îți cureți intestinele și să menții un PH normal în stomacul tău. Sistemul tău digestiv se va îmbunătăți semnificativ încă de la prima salată.

Alege să o combini cu alte ingrediente sănătoase.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

• Ulei de măsline
• Suc de lămâie
• Sfeclă
• Varză
• Morcovi.

Se taie și se amestecă varza, morcovul și sfecla. Puteți adăuga, de asemenea, un pic de țelină. Las-o să se odihnească puțin și apoi adaugă suc de lămâie. Nu adăugați sare. Nu uita să consumi multă apă în zilele în care consumi această salată la cină. După trei zile, vei observa o digestie mult mai bună.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top