Connect with us

Revistateo.ro

Simptome pe care femeile nu ar trebui să le ignore

Sanatate

Simptome pe care femeile nu ar trebui să le ignore

Este crucial, ca și femeie, să acorzi atenție organismului tău. Orice simptom îți oferă anumite indicii despre starea ta de sănătate și nu trebuie ignorat. Doar așa poți descoperi dacă se întâmplă ceva grav cu corpul tău și stopa numeroase boli încă din faza incipientă. Iată care sunt cele mai frecvente simptome pe care nu ar trebui să le ignori!

CITEȘTE ȘI: REGULI DE IGIENĂ PENTRU SĂNĂTATEA VAGINALĂ

1. Oboseala extremă. Chiar dacă ai un număr copleșitor de responsabilități, epuizarea este un simptom pe care pur și simplu nu trebuie să îl ignori. Oboseala extremă poate semnala o serie de probleme diferite, inclusiv depresie, boli ale tiroidei și chiar diabet, insuficiență cardio congestivă sau cancer. Dacă nu îți poți recupera energie cu ajutorul somnului sau al exercițiilor fizice, trebuie să mergi cât mair apid la un medic.

2. Durerile abdominale. Durerile de burtă sporadice probabil nu înseamnă mare lucru, însă atunci când ți se întâmplă frecvent pot semnala apendicită, ulcer gastric, sau problemel cuv ezica biliară. Aceste dureri asociate cu balonare sau digestie îngreunată pot indica boli grave, care trebuie depistate rapid.

3. Durerile în piept. Acestea ar trebui luate în considerare încă de la primul simptom. Chiar dacă durerile în piept (numite angine când sunt cauzate de boli ale inimii) nu sunt întotdeauna semne de atac de cord, ar putea foi un avertisment că suferi de o boală coronariană. Dacă simți orice fel de durere sau presiune în piept mergi la un control medical rapid.

4. Palpitațiile. Palpitațiile cardiace pot fi cauzate de numeroși factori printre care un consum ridicat de cafeină, o cantitate insuficientă de oxigen în sânge, o boală a valvelor inimii, sau chiar hipertiroidism. Un control medical poate rezolva problema și poate depista din timp orice boală care își face cuib în orgaismul tău.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top