Connect with us

Revistateo.ro

Frumusete

Sfaturi de FRUMUSETE din 1900

Desi produsele cosmetice nu erau la mare cautare in secolul XX, femeile tot aveau cateva trucuri petru a-si mentine pielea ingrijita. Margaret Mixter este autoarea unei carti, publicata in 1910, in care oferea sfaturi pentru orice femeie dornica sa arate bine. Iata cateva dintre aceste trucuri pentru frumusete.

Margaret Mixter a scris cartea intitulata Sfaturi pentru sanatate si frumusete, in care oferea femeilor sfaturi cu privire la mentinerea aspectului sanatos al tenului, dar si al parului sau al siluetei.

Apa de ploaie era considerata un „tonic excelent pentru ten”, iar spalarea parului in zilele norocoase era strict interzisa.

Margaret se axa foarte mult pe fermitatea tenului, in special a pielii gatului, prevenind astfel formarea gusei care, in opinia ei, „rapeste orice urma a tineretii”. Scriitoarea considera ca toate femeile care au peste 25 de ani trebuiau sa isi maseze gatul cel putin 10 minute in fiecare seara, inainte de culcare.

CITESTE SI: Trucuri de frumusete de la italience. Secretele unei podoabe capilare siciliene

CITESTE SI: Secrete de frumusete de la englezoaice. Ce fac acestea cu ovazul si smantana pentru tenul lor

Un alt subiect abordat de autoare este cel al ingrijirii parului. Aceasta indemna tinerele sa isi samponeze parul o data la 3 saptamani, indiferent ca transpirau foarte mult. Un remediu pentru parul gras era folosirea fainei de porumb pe suvitele de par, pentru a oferi un aspect curat parului. Excesul de faina era eliminat cu ajutorul unei perii de par.

Metoda de uscare a parului recomandata de autoare era cea naturala, la lumina soarelui, pentru ca aceasta revigora parul si intensifica nuanta parului.

In ceea ce priveste exercitiile fizice, in loc de pantalonii de trening si hanoracul pufos, in 1900 femeilor le era recomandat sa poarte rochite subtiri, din flanel pentru ca astfel le era permisa libertatea de miscare. De asemenea, era indicat ca acestea sa faca treburile casnice cat mai des (stersul prafului, datul cu matura, spalatul vaselor, dar si al hainelor) pentru ca aceste activitati simple le ajutau sa isi mentina silueta. Cand aveau timp, puteau sa profite si sa se duca la o plimbare lunga in care isi solicitau muschii picioarelor.

Ce parere ai despre aceste trucuri vechi despre frumusete? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Xovain

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top