Connect with us

Revistateo.ro

Sarea Epsom este extrem de benefică pentru sănătate și frumusețe

Naturiste

Sarea Epsom este extrem de benefică pentru sănătate și frumusețe

Sarea Epsom, cunoscută și sub numele de sarea amară, este de fapt suflat de magneziu. Numele de Epsom provine de la o localitate din UK. Aceasta a fost o localitate balneară, iar sarea amară se obținea prin fierberea apelor minerale care se găseau în diverse izvoare din această localitate. În zilele noastre, sarea Epsom se obține prin evaporarea apei minerale sau a apei din mare și are numeroase beneficii pentru organism. Proprietățile sale sunt extraordinare, iar utilizată în mod regulat, această sare poate ameliora numeroase probleme de sănătate.

Sulfatul de magneziu reglează aproximativ 300 de enzime, fiind esențial pentru numeroase procese care au loc în organism. În trecut, acest tip de sare se folosea pentru a detoxifia corpul după o iarnă grea. În zilele noastre, există numeroase utilizări ale acesteia, ea fiind utilizată atât intern cât și extern.

CITEȘTE ȘI: ALOE VERA- PLANTA MINUNE

Sarea Epsom te ajută să reduci stresul și tensiunea musculară, îndepărtează durerile de cap și migrenele, relaxează atât corpul cât și mintea, previne apariția cheagurilor de sânge și te ajută să păstrezi spnptatea pielii și a părului.

Adaugă aproximativ 2 cești de sarea amară în apa pentru baie și las-o să se dizolve. Fă o astfel de baie de 3 ori pe săptămână și vei vedea rezultatele. Pielea devine mai curată, mai catifelată și mai fină, iar tu te vei relaxa, starea ta psihică îmbunătățindu-se considerabil. Pentru a curăța pielea în profunzime și a îndepărta celulele moarte, poți prepara o pastă din puțină apă și sare pe care să o masezi câteva minute pe tot corpul. Înmoaie picioarele în apă cu sare amară ori de câte ori ai pielea crăpată și uscată. Aceasta ajută la exfoliere și la îndepărtarea celulelor moarte.

Aceste băi cu sare grăbesc vindecarea contuziilor și a luxațiilor și totodată ajută la ameliorarea hemoroizilor, reducând inflamațiile.

Exfoliază tenul cu sarea Epsom și vei îndepărta cu ușurință punctele negre, coșurile și petele. Aigrijă totuși, să faci asta nu mai mult de o singură dată pe săptămână.

Adaugă puțină sare Epsom în șamponul tău sau chiar în balsam. aceasta va ajuta la hidratarea firului de păr și la repararea vârfurilor despicate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top