Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de unghiile încarnate cu lucruri pe care le ai în casă

Naturiste

Cum scapi de unghiile încarnate cu lucruri pe care le ai în casă

Unghiile încarnate sunt extrem de dureroase, iar cine a trecut prin această suferință știe cât de greu sunt de tratat.

În momentul în care unghiile nu mai cresc drept și intră în pielea piciorului, rezultă infecție, iritație, roșeață, umflarea piciorului, precum și un disconfort.

Unghiile încarnate apar, în cele mai multe cazuri, din cauza încălțămintei nepotrivite. De asemenea, și din cauza unor răni sau genetic se pot dezvolta unghiile încarnate. Există, din fericire, multe soluții naturale la care poți apela pentru a trata această problemă. De asemenea, poți apela și la un medic pentru a-ți oferi soluția cea mai bună pentru tine, în cazul în care soluțiile naturale nu sunt de ajuns.

Citește și: Trebuie să mănânci asta dacă ți se rup unghiile și ai probleme cu somnul

Există trei stadii ale unghiilor încarnate: mic, moderat și sever. În cazul în care suferi de al treilea stadiu al unghiilor încarnare, atunci acesta se caracterizează prin inflamație cronică, precum și o hipertrofie a unghiei.

Iată câteva tratamente pe care le poți aplica în casă:

Primul tratament și cel mai simplu de ultilizat este format din oțet de mere și apă. Se amestecă o parte de apă cu o pătrime de parte de oțer de mere și se țin picioarele în această soluție. Oțetul de mere are capacitatea de a trata zona infectată datorită proprietăților sale antibacteriene.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre hemoroizii externi. Simptome, cauze și tratament

Al doilea tratament extrem de bun în cazul în care te confrunți cu ulei de arbore de ceai. Se aplică zilnic câteva picături pe zona afectată, după o curățare prealabilă a pielii.

Sarea epsom, de mare ajutor pentru a scăpa de unghiile încarnate

Sarea epsom este, de asemenea, extrem de bună pentru a trata unghiile încarnate. Această sare se găsește la farmacie și se folosește astfel: se țin picioarele în apă cu multă sare epsom și se lasă să acționeze timp de 20 de minute.

Ață dentară și bumbac. Se folosește o pensetă sau ață dentară în locul unei unghiere, pentru a scoate unghia din carne. Se folosește o bucățică de bumbac sterilă pentru a elibera regiunea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top