Connect with us

Revistateo.ro

patriarhul daniel

Inedit

Sarbatoare mare pentru BOR: Patriarhul Daniel serbeaza opt ani de la intronizare

30 septembrie reprezinta o zi importanta pentru Biserica Ortodoxa Romana, dupa ce acum 8 ani Patriarhul Daniel urca la conducerea cultului religios.

Miercuri, 30 septembrie, se implinesc 8 ani de la intronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane a Preafericitului Parinte Daniel.

Astfel, la ora 9:30 Patriarhul a oficiat Sfanta Liturghie in Catedrala patriarhala, insotit fiind de ierarhi ai Sfantului Sinod al BOR, preoti si diaconi, dupa cum se arata pe crestinortodox.ro.

La 11:30 este oficiata o slujba speciala, denumita Te Deum, ca semn de multumire catre Dumnezeu pentru ajutorul oferit Preafericitului Parinte Daniel in slujirea cu credinta a BOR si a intregului popor roman.

Ora 12 este dedicata celor care au dorit sa aduca un mesaj de felicitare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane.

Vor lua cuvantul reprezentanti ai autoritatilor de stat centrale si locale, precum si ai altor institutii publice importante din Romania.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a transmis printr-un comunicat de presa ca va participa si el la eveniment.

Patriarhul Daniel, nascut Dan Ilie Ciobotea la data de 22 iulie 1951 in Dobresti, Bara, Timis, a fost ales in fruntea BOR de catre Colegiul Electoral Bisericesc pe 12 septembrie 2007 si a fost inscaunat in aceasta demnitate la data de 30 septembrie 2007.

Sursa foto hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top