Connect with us

Revistateo.ro

Star

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj în urma morții actriței Stela Popescu

Capul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj în urma morții actriței Stela Popescu. Patriarhia condusă de Înaltpreasfințitul Daniel a avut numai cuvinte frumoase la adresa regretatei artiste.

„Am primit cu multă întristare vestea trecerii din această viaţă a Doamnei Stela Popescu, una dintre cele mai populare actriţe.

CITESTE SI: Simona Gherghe, despre moartea actriței Stela Popescu: „Dacă intervenea cineva atunci, putea fi salvată”

Primul soț al Stelei Popescu, după moartea artistei: „Sâmbătă trebuia să mâncăm”

Alexandru Arșinel, absent de la înmormântarea actriței Stela Popescu? Ce a declarat marele actor

Născută într-o familie credincioasă, în Basarabia, Doamna Stela Popescu nu a uitat în toată viaţa ei educaţia pe care a primit-o în copilărie, şi anume: credinţa în Dumnezeu, rugăciunea, făcută pe ascuns în timpul comunismului, şi convingerea că Dumnezeu o iubeşte şi o ocroteşte mereu pe calea vieţii, aşa cum mărturisea ea însăşi.

Preoţii de la Parohia Icoanei din Bucureşti, pe raza căreia se află locuinţa Doamnei Stela Popescu, dau mărturie despre faptul că actriţa Stela Popescu nu era doar o mare artistă recunoscută în România şi în străinătate, ci era şi o femeie credincioasă, participând adesea la slujbele bisericii, în special la Sfânta Liturghie.

Primea cu multă bucurie vizitele pastorale ale preoților, mai ales înainte de Crăciun şi Bobotează, şi avea pereții casei împodobiţi cu foarte multe icoane. De multă vreme, şi-a pregătit mormântul în cimitirul Mănăstirii Cernica, alături de soţul ei, Mihai Maximilian, decedat în decembrie 1998.

Suflet mare, actriţa Stela Popescu se bucura în cartierul în care locuia de o apreciere deosebita din partea vecinilor, fiind prietenoasă și comunicativă. Nu făcea niciodată caz de renumele pe care l-a dobândit pe scena teatrului şi a filmului românesc.

Participa uneori la slujbele de parastas şi la agapele vecinilor din cartier, unde se purta cu modestie, având o atitudine de simplă normalitate, nu de vedetă, iar în dialogul cu ceilalţi manifesta echilibru şi înțelepciune.

În aceste momente de întristare, pentru familia sa, pentru colegi şi prieteni, dar şi pentru toţi românii care au apreciat-o şi au admirat-o, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să odinească sufletul roabei Sale Stela în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi!

Veşnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru toţi cei îndoliaţi”, se arată în comunicatul remis de Patriarhul Daniel pentru site-ul știripesurse.ro.

Stela Popescu a murit și nu a apucat să-și împlinească MAREA DORINȚĂ

Stela Popescu a murit joi, 23 noiembrie 2017. Peste o lună marea actriță ar fi împlinit 82 de ani. Teatrul românesc este în doliu.

Fără marea actriță, scena este mai tristă. Stela Popescu a fost găsită fără suflare în locuința sa din București de fiica sa adoptivă, relatează România Tv.

Stela Popescu nu a mai apucat să-ți împlinească marea dorință

Stela Popescu nu a mai apucat să îşi vadă visul împlinit: spectacolul extraordinar pe care îl pregătea alături de Arşinel, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de „cuplu”.

„Aplauze, aplauze” era pe ultima sută de metri, spectacolul fiind programat pentru 8 decembrie, la ora 19.00, la Teatrul de Revistă „Constantin Tãnase” Bucureşti.

Stela Popescu mărturisea, recent, că abia aştepta acest spectacol, ce marca împlinirea a patru decenii de colaborare cu Alexandru Arşinel.

Alexandru este în stare de șoc. Partenerul său de scenă a ajuns la locuința actriței și printre lacrimi a apucat să spună doar atât:

„Am avut un spectacol zilele astea. Este o mare dramă pentru toți cei care au iubit-o, dar pentru mine vă dați seama.”, a declarat Alexandru Arșinel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top