Connect with us

Revistateo.ro

Salata verde este mai nociva decat carnea! Stiai asta

Stiri

Salata verde este mai nociva decat carnea! Stiai asta?

Cercetatorii au facut o descoperire stiintifica fantastica: carnea este mai sanatoasa decat salata! Cum este posibil acest lucru? Afla citind acest articol. Sigur nu stiai ca salata verde este mai nociva decat carnea!

Salata verde este mai nociva decat carnea!

Specialistii de la Universitatea Carnegie Mellon au efectuat un studiu care analizeaza efectele pe care le au anumite alimente asupra mediului inconjurator. Cand au analizat salata, au facut o descoperire soc: aceasta dauneaza grav mediului inconjurator, fiind una dintre cele mai poluante legume.

In cercetari, specialistii au avut in vedere consumul de apa, emisiile de gaze si costurile legate de energie. In plus, au analizat intreg procesul de productie, transport, depozit, recoltare si vanzare.

Salata verde este mai nociva decat carnea!

CITESTE SI: Cura rapida de slabire cu Salata Verde – Scapa de 7kg in 11 zile

CITESTE SI: Adaugă aceste ingrediente în salată, pentru o dietă sănătoasă!

Dupa ce au analizat toate aceste aspecte, s-a ajuns la concluzia ca salata este de 3 ori mai poluanta in privinta emisiilor de gaze cu efect de sera, ceea ce este foarte grav pentru mediul inconjurator, mai ales ca numar vegetarienilor este in crestere. Prin urmare, si consumul de legume, in special consumul de salata, va creste considerabil.

Paul Fischbeck, profesor la prestigioasa universitate, confirma pentru The Independent: „Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decat ne-am imagina. Vinetele, telina si castravetii sunt personajele negative in acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”.

Asupra sanatatii, legumele au efecte uimitoare, unele ajutand chiar la vindecarea unor afectiuni, dar, din pacate, mediul are de suferit, iar consecintele se pot rasfrange asupra noastra. Conform studiului, plantarea si recoltarea legumelor a dus la o crestere a consumului de energie cu 43%, de apa cu 16% si al emisiilor de 11%. Prin urmare, alimentele pe care toata lumea le considera extraordinare pentru sanatatea omului sunt, de fapt, poluante si agresive cu mediul inconjurator.

Specialistii afirma ca o solutie ar fi reducerea numarului de calorii consumate. Acest lucru se poate face fara a modifica proportia dintre carne si legume, iar rata de poluare ar putea scadea cu aproximativ 10%.

Stiai ca salata verde este mai nociva decat carnea? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Pixabay

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top