Connect with us

Revistateo.ro

Ai grijă când cumperi salată verde și ceapă. Atenție la aceste detalii

Sanatate

Ai grijă când cumperi salată verde și ceapă. Atenție la aceste detalii

Salata și ceapa verde nu lipsesc de pe masa românilor primăvara. Pe lâgă faptul că sunt delicioase, sunt și surse importante de substanșe nutritive. Cu toate acestea, este bine să știi cum să le alegi de la piață. Asta deoarece este posibil să dăuneze sănătăii dacă au fost cultivate în anumite condiții. Așadar, ai grijă când cumperi salată verde și ceapă. La ce trebuie să fii atentă?

Ce trebuie să știi când cumperi salată verde și ceapă

Dacă au fost crescute în soluri poluate, atunci aceste verdețuri vor atrage nitrați. Conform studiilor, vegetalele cultivate în sere și în solarii sunt cele ce pot acumula o cantitate mai mare de nitrați.

Legumele cu frunze sunt cele ce conțin o cantitate mare de nitrați. Se acumulează la nivelul frunzelor. Și în cazul unor rădăcinoase se poate întâmpla același lucru. Și acestea pot acumula nitrați la nivelul rădăcinii. Sfecla roșie și ridichile sunt cele mai problematice în acest sens.

Este bine de știut că spanacul, salata și alte legume cu frunze verzi trebuie să fie consumate cât mai repede după ce au fost recoltate. Sau, cel puțin, să fie păstrate la lumină, nu la întuneric.

CITEȘTE ȘI: Verdețurile, SPAIMA bolilor de inimă

CITEȘTE ȘI: Verdeturi care apar in luna martie si proprietatile lor pentru sanatate

CITEȘTE ȘI: Reteta delicioasa de omleta, cu ceapa si marar

„Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură. Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)”, susține prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Așadar, atunci când alegi salata verde și ceapăa, este bine să cunosști anumite informații astfel încât să te asiguri că vei consuma alimente cât mai sănătoase, care aduc numeroase beneficii organismului. Mai sus ai văzut despre ce este vorba.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top