Connect with us

Revistateo.ro

S-a descoperit un nou tratament pentru cancer

Stiri

S-a descoperit un nou tratament pentru cancer

Studiul prin care s-a descoperit noul tratament pentru cancer a fost publicat în The New England Journal of Medicine.

CITEŞTE ŞI: INCREDIBIL! DROGRUL CARE UCIDE CANCERUL

Cercetarea a fost realizată pe 142 de pacienți cu melanom metastatic cărora li s-a administrat, aleatoriu, fie Yervoy în combinație cu un placebo, fie Yervoy combinat cu Opdivo. Rezultatele în grupul din urmă au fost spectaculoase prin comparație cu cele înregistrate în cazul pacienților care au primit doar Yervoy plus placebo.

Ipilimumab acționează asupra mecanismul inhibitor care oprește celulele sistemului imunitar să distrugă celulele canceroase iar nivolumab susține celulele T (limfocitele T) să nu moară. Deși acționează pe căi diferite, practic ambele medicamente stimulează sistemul imunitar în combaterea celulelor canceroase.

Specialiştii au menţionat că la 54% din subiecți, tumorile s-au diminuat cu cel puțin 80%, iar la 22% din pacienți melanomul a devenit nedetectabil, situație excepțională pentru faza a 4-a a acestei maladii teribile.

Iar asta nu e tot, o tumoare imensă, aflat la nivelul pieptului unei femei, a dispărut pur și simplu după administrarea unui tratament experimental obținut prin combinarea a două medicamente folosite deja, dar separat, împotriva acestui tip ce cancer.

Pacienta care suferea de cancer se află încă sub supravegherea medicilor, însă ultimul control a evidențiat dispariția completă a melanomului, tumoare malignă a pielii, la aproximativ trei săptămâni de la administrarea medicației, a precizat coordonatorul experimentului, dr. Paul Chapman, din cadrul Memorial Sloan Kettering Cancer Center, New York.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top