Connect with us

Revistateo.ro

Căderea părului poate fi rezolvată cu această plantă care nu lipsește din bucătărie.

Frumusete

Rozmarinul oprește căderea părului. Cum să îl folosești

Cu toții ne dorim părul sănătos și strălucitor, iar pierderea sa ne poate afecta destul de rău. Căderea părului (alopecia) este mai frecventă la bărbați și poate fi rezultatul multor factori, dar potrivit unui studiu, rozmarinul poate fi utilizat eficient pentru tratarea acestei cauze.

Alopecia – Cauze comune

Alopecia poate fi cauzată de mai mulți factori cum ar fi: factori genetici, dezechilibru hormonal, afecțiuni ale pielii, probleme tiroidiene, deficiențe nutriționale, stres cronic, efecte secundare ale anumitor medicamente.

Prin urmare, este important să tratăm cauza principală a căderii părului și nu doar simptomul în sine. Există, de asemenea, pierderea parului natural, care apare adesea datorită procesului de îmbătrânire atunci când foliculii de păr încep să se micșoreze.

Unt de rozmarin pentru tratarea pierderii părului

Un studiu a testat 100 de bărbați cu alopecie androgenetică . În studiu, 50 dintre bărbați au fost tratați cu un medicament sintetic utilizat pentru a stimula creșterea părului. Ceilalți 50 de bărbați au fost tratați cu ulei de rozmarin.

După șase luni, cercetătorii au descoperit ca ambele tratamente au dus la creșterea părului.

Acest lucru înseamnă că uleiul de rozmarin este la fel de eficient ca și medicamentul sintetic – dar mai sigur.

Cum se utilizează rozmarin pentru promovarea creșterii părului

Deși nu este clar cum funcționează rozmarinul pentru căderea părului, aplicarea acestuia pe scalp crește circulația sângelui. Deci, cum puteți folosi rozmarin pentru a stimula creșterea părului? Iată câteva opțiuni:

1. Șampon zilnic

Pentru a vă îngriji părul zilnic, adăugați ulei esențial de rozmarin în șampon sau balsam. Utilizați 10-12 picături de ulei pentru fiecare dintre aceste două produse.

Alternativ, puteți utiliza planta în sine. Plasați aproximativ 1 l de apă distilată într-o cratiță mare. Fierbeți apa și amestecați 1-2 mâini mari de frunze de rozmarin uscate în apă fiartă (dacă utilizați rozmarin proaspăt trebuie să dubleze cantitatea de plante medicinale, deoarece planta uscată este mai concentrată).

Opriți aragazul și lăsați rozmarinul să stea în apă timp de cel puțin 5 ore. Se toarnă infuzia de rozmarin într-un borcan din sticlă închisă și se păstrează în frigider.

2. Masaj zilnic

Pentru un masaj zilnic, pentru a stimula creșterea părului. adăugați 3-4 picături de ulei de rozmarin la o lingură de ulei de jojoba, de exemplu (este bun și uleiul de măsline). Puteți, de asemenea, să-l combinați cu ulei esențial de menta (care poate, de asemenea, promova creșterea părului).

3. Tratamentul cu ulei fierbinte o dată sau de două ori pe săptămână

O dată pe săptămână utilizați un tratament cu ulei fierbinte pentru păr și scalp. Se amestecă câteva linguri de ulei de portocale (sau ulei de nucă de cocos) și câteva picături de ulei esențial de rozmarin (aproximativ 3-4 picături de ulei de rozmarin într-o lingură de ulei de măsline) într-un vas mic de sticlă care poate fi sigilat.

CITEȘTE ȘI: Dieta care OPRESTE caderea parului. Ce sa mananci pentru o podoaba capilara superba!

Puneți borcanul într-un castron de apă fierbinte până când uleiul este cald.

Treceți treptat întreaga cantitate, folosind vârful degetelor în scalpul uscat pentru câteva minute. Asigurați-vă că aplicați un amestec mic pe lungimea părului până la capăt. Împachetați-vă părul cu folie de plastic sau cu cască de duș din plastic și apoi acoperiți-l cu un prosop umed foarte cald.

Înlocuiți-l cu un alt prosop cald odată ce primul se răcește. Lăsați amestecul pentru cel puțin 30-45 de minute. Puteți să stați peste noapte și dacă faceți acest lucru, scoateți folia de plastic și dormiți cu un prosop uscat pe pernă pentru a absorbi uleiul. Apoi clătiți-vă și șamponați ușor părul cu un șampon fără substanțe chimice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top