Connect with us

Revistateo.ro

De ce boală suferi dacă îți cade părul și ai unghii fragile

Naturiste

De ce boală suferi dacă îți cade părul și ai unghii fragile

Multe persoane se confruntă, mai ales în timpul verii, dar și în sezonul rece, cu o cădere a părului, dar și cu unghii fragile.
Stresul, alimentația săracă în fructe și legume și anumite afecțiuni sunt responsabile, în primul rând, pentru această situație.

Ei bine, nu doar aceste lucruri duc la pierderea părului și la unghiile fragile, ci și glandele suprarenale.

Glandele suprarenale, în număr de două, sunt glande endocrine situate la polul superior al rinichilor. Au dimensiuni de câțiva centimetri și 5-6 g fiecare.

„Produșii de secreție, hormonii, dintre care unii de o importanță vitală au multiple roluri în sistemul endocrin, având o contribuție majoră în coordonarea capacității organismului de a răspunde la stres”, explică medicul endocrinolog Alina Dumitru.

Citește și: Cum îți dai seama că înțepătura de țânțar este infectată

Atunci când apar probleme la nivelul glandelor suprarenale, înseamnă că există un exces de cortizol. Primele simptome sunt cefaleea, oboseala, astenia fizică și durerile articulare, osoase și musculare. De asemenea, amorțeala, furnicăturile și palpitațiile sunt semne că glandele suprarenale nu funcționează așa cum trebuie, iar o vizită la medic este obligatorie pentru a vedea dacă totul este în regulă.

Citește și: Dieta cu rostopască și miere care se ține o dată pe an

În afară de tratamentul prescris, poți încerca și un remediu natural care te ajută să reechilibrezi glandele suprarenale în scurt timp.

Iată de ce ai nevoie:
– miere naturală

-pătrunjel frunze – uscat
– rădăcină de ghimbir

– nuci de Brazilia sau nuci naturale

-stafide

Consumă acest amestec de două-trei ori pe săptămână

Se amestecă pătrunjelul uscat cu nucile de Brazilia într-un blender. Se adaugă stafidele, rădăcina de ghimbir și mierea și se continuă mixarea până când se obține un amestec omogen.

Se consumă două linguri din acest remediu în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, pe stomacul zilei. Se consumă de două-trei ori pe săptămână, iar glandele suprarenale vor fi din nou la capacitate maximă, iar părul nu va mai cădea, iar unghiile se vor întări.

În cazul în care nu aveți de unde cumpăra nuci de Brazilia, se pot folosi nuci obișnuite sau alune de pădure, care au proprietăți asemănătoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top