Connect with us

Revistateo.ro

Reteta ideala pentru vara sorbet rece de capsuni

Stiri

Reţeta ideală pentru vară: sorbet rece de căpşuni

Sorbetul rece din căpşuni te va răcorii pe aceste temperaturi care deja încep încetul cu încetul să se apropie de caniculă. Sorbetul rece de căpşuni se prepară uşor şi simplu din cateva ingrediente, dar are nevoie de mai mult timp pentru a se îngheţa.

Această variantă care include căpşuni, fiind vară este păcat să nu profităm de ele, este derivata din reţeta clasică pentru şerbet, se apropie putin la consistenţă de ingheţată, dar cu toate acestea este ceva diferit. Iată reţeta:

CITEŞTE ŞI: CUM SE PREPARĂ CORECT CELEBRA REŢETĂ DE VARZĂ A LA CLUJ

Ingrediente necesare pentru sorbetul rece de căpşuni:

– 2 căni de căpşuni proaspete
– 2 căni de lapte degresat sau cu grăsimi cât mai puţine
– 2 linguri de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
– ½ cană de zahăr sau substitut pentru zahăr.

Modul de preparare al sorbetulului rece de căpşuni:

Eliminaţi frunzuliţele căpşunilor.
Procesati căpşunile într-un robot de bucătarie sau blender, până obţineti un piure fin pe care îl turnaţi într-un bol. Dacă nu doriţi să consumaţi şi seminţele căpşunilor, puteţi să strecurati piureul.
Peste piureul de căpşuni turnaţi laptele, sucul de lămâie şi zahărul, apoi amestecaţi bine şi lăsaţi la frigider pentru mai multe ore sau chiar o noapte întreagă dacă nu vă grăbiţi, ca să îngheţe în întregime compoziţia de şerbet. Este recomandată folosirea unui aparat de făcut îngheţată: puneti compozitia în el şi respectaţi instructiunile de acolo pentru a îngheţa uniform sorbetul, fara să lase cristale mari de gheaţă. Dacă nu, apăsaţi la varianta congelatorului.
După ce a îngheţat, lăsaţi sorbetul la temperatura camerei timp de 5 minute înainte de a îl servi, ca să capete consistenţă şi să aibă un gust mult mai bun.

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top