Connect with us

Revistateo.ro

Aceste remedii naturale ajută la combaterea retenției de apă.

Diverse

Remedii naturale pentru combaterea retenției de apă

Ați observat semne rămase de la șosete, deși ele nu sunt atât de strâmte? Greutatea crește brusc fără motiv? Există edeme, celulită sau pungi sub ochi? Acestea pot fi simptome ale acumulării de exces de lichid în organism.

Este necesar să se consulte un medic pentru a exclude bolile care pot fi, de asemenea, însoțite de edeme, cum ar fi afecțiuni renale, la sistemul circulator sau tulburări metabolice.

1. Consumă citrice

Puteți elimina umflarea cu citrice. Este important să nu consumați prea mult pentru a evita alergiile. Se recomandă să mâncați citrice cu cel puțin 4 ore înainte de culcare.

2. Dușuri cu apă călâie

O altă soluție pentru a scăpa de retenția apei este un duș de contrast. Masați corpul cu un curent de apă de jos în sus, de-a lungul fluxului limfatic. Evitați temperaturile foarte calde și reci și alegeți o temperatură de mijloc.

3. Includeți proteine în dieta zilnică

În tratamentul reținerii apei un rol important îl are o dietă sănătoasă care include cantități suficiente de proteine ​​de origine animală: carne, ouă, lapte, brânză și pește.

CITEȘTE ȘI: Cum combati retentia de apa

4. Pentru a preveni retenția de apă…consumați multă apă

Poate părea controversat, dar consumul abundent ajută de asemenea la eliminarea excesului de lichid din organism. Atunci când corpul nostru începe să nu aibă apă, este nevoie de măsuri preventive.

5. Înlocuiți sarea cu ierburi și usturoi

Este necesar ca organismele noastre să mențină echilibrul optim al nivelurilor de apă-sare pentru realizarea activității normale. Excesul de sare este una dintre cele mai mari cauze ale retenției apei. Dacă doriți să diversificați gustul este bine să adăugați ierburi sau usturoi.

6. Consumați alimente bogate în magneziu

Includeți în dieta dvs. cacao, hrișcă, migdale, cajuși, orez, spanac, fulgi de ovăz și avocado.

7. Sport

Pentru a scăpa de umflarea picioarelor sau cel puțin pentru a reduce disconfortul, trebuie să conduceți în mod regulat un stil de viață activ și să faceți exerciții fizice regulate. Ciclismul, mersul pe jos și înotul sunt activități care sunt potrivite pentru aproape toată lumea și nu împovărează articulațiile. Încercați să începeți cu cel puțin 15 minute pe zi și veți vedea rezultatele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top