Connect with us

Revistateo.ro

Retentia de apa, numita si edem, este o problema cu care se confrunta persoane de toate varstele. Cauzele sunt diverse, iar netratata, edemul creeaza probleme de sanatate.

Sanatate

De ce apare edemul si cum poate fi combatut

Retentia de apa, numita si edem, este o problema cu care se confrunta persoane de toate varstele. Cauzele sunt diverse, iar netratata, edemul creeaza probleme de sanatate.

Atunci cand apare o acumulare de apa in sistemul circulator, specialistii o numesc retentie de apa. Simptomele acesteia includ inflamatia picioarelor, a mainilor si a bratelor, precum si glezne marite.

Fiind o boala frecventa, mai ales in cazul femeilor, aceasta poate aparea si in cazul unui stil de viata sedentar. Si in timpul sarcinii sau chiar inainte de conceptie multe femei simt ca au picioarele umflate si ca se misca greoi.

Nici unele medicamente nu trebuie ignorate, caci pot crea retentie de apa in organism. Studiile au aratat faptul ca edemul ar putea si cauzat de conditii de sanatate mai grave, precum boli ale inimii su chiar boli de rinichi.

Iata care sunt si alte cauze din cauza carora apare un edem:

Una dintre principalele cauze pentru care apare edemul este consumul mare de sare. Mancarea procesata si rafinata contine deja o cantitate insemnata de sare, iar adaugarea sarii pe alimente nu face decat sa agraveze situatia. Specialistii recomanda consumul sarii de Hilamaya, in locul celei obisnuite.

Edemul apare si din cauza unei deficiente de potasiu

O alta cauza este reprezentat de o deficienta de potasiu.

Potasiul ajuta la reglarea nivelului de apa din organism, iar atunci cand lipseste, apar crampe, cresterea in greutate si spasme musculare.

Consumul insuficient de magneziu poate duce la retentia de apa. Prin consumarea de aproximativ 200 de grame de magneziu zilnic, corpul poate combate edemul. Insa, o deficienta a acestui mineral duce la edem. Suplimentele de magneziu, precum si legumele de culoare verde inchis ajuta la combaterea acestei probleme.

Sucurile carbogazoase si cafeaua duc la deshidratare, iar atunci cand nu se consuma suficienta apa, corpul retine orice lichid apa disponibil in acel moment. Acest lucru duce la edem. Consumul a cel putin opt pahare de apa de zi, precum si un suc natural de fructe bogate in potasiu ajuta la evitarea acestei situatii.

Articole pe aceeasi tema:

Cum combati retentia de apa

Ceaiul care combate retentia de apa

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top