Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Sucul care te scapă de retenția de apă încă de la primul pahar

Foarte multe persoane se confruntă cu retenția de apă. Retenţia de apă, denumită medical şi edem, reprezintă acumularea excesivă de lichide în ţesuturile organismului.

Printre cauze se numără: statul în picioare timp îndelungat, temperatura foarte ridicată, sarcina, alimentaţia nesănătoasă, administrarea anumitor medicamente.

În unele cazuri edemul poate fi și un simptom al bolilor serioase precum afecțiunile cardiovasculare, bolile de rinichi sau de ficat, așa că nu trebuie să fie ignorată această situație și necesită niște controale.

Primele simptome ale retenției de apă sunt: umflarea zonelor afectate. În general sunt afectate mainile, picioarele, gleznele. Zonele afectate devin dureroase, iar articulațiile devin rigide. Un alt simptom este creșterea rapidă în greutate. Fluctuațiile inexplicabile ale greutății corporale trebuie să dea imediat de gândit.

Alte simptome sunt dureri de cap și abdomen umflat sau mărit în volum.

Citește și: Cum combați retenția de apă. Soluții simple și la îndemâna tuturor

Pentru a evita această situație, specialiștii recomandă reducerea consumului de sare. De asemenea, specialiștii mai recomandă și reducerea consumukui de alcool.

Hidratarea, este, de asemenea, extrem de importantă în cazul retenției de apă. Cu cât bem mai multă apă, cu atât eliminăm mai repede apa din organism, așa că nu uita să consumi apă suficientă zilnic.

O măsură ce poate fi adoptată acasă de toată lumea care se confruntă cu retenţie de apă este odihna picioarelor, adică statul întins, cu picioarele ridicate.

Castravetele conține puține calorii, în jur de 45 și dacă este feliat și pus în apa de băut poate combate eficient retenția de apă. O altă soluție eficientă pentru reducerea retenției de apă este sucul de ananas.

Pentru că are un conținut ridicat de vitamina C, ananasul ajută la eliminarea apei în exces din organism și ajută ca sistemul imunitar să funcționeze în parametri normal.

Consumă suc de ananas proaspăt în fiecare zi și vei observa efectele în cel mai scurt timp. Despre ananas, se știe faptul că accelerează metabolismul, așa că te va ajuta și să arzi mai repede grăsimea și să dai jos mai ușor kilogramele în plus.

Pentru a prepara suc de ananas, alege un fruct proaspăt și bine copt, curăță-l de coajă și pune pulpa într-un storcător. Se poate dilua sucul și cu apă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top