Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Psihologii sunt îngrijorați: Ce se întâmplă cu majoritatea copiilor din România

Deși este un fenomen banal, toată lumea fiind deja integrată în comunitatea virtuală, psihologii sunt preocupați când vine vorba despre cei mici, mai exact despre o anumită activitate a acestora.

Studiul european Net Children Go Mobile arată că numărul copiilor din România care au acces la Facebook, având chiar un cont de Facebook, a crescut în ultimii ani la 80%. O majoritatea covârșitoare de copii își fac cont pe rețeaua de socializare imediat ce părinții lor le-a achiziționat un smartphone.

CITEȘTE ȘI: DIFERENȚELE MAJORE DINTRE COPIII DE 2 ȘI DE 3 ANI
Ce este și mai grav este faptul că acești copii se expun fără să știe rețelelor de pedofilie și proxenetism: 57% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 18 ani și-au setat contul de Facebook în varianta publică, deși această companie interzice accesul acestora în alte țări europene, unde doar 27% dintre copii intră pe rețeaua de socializare.

Psihologul Maria Verdi de la Centrul ReCreation Life susține că acest fenomen îngrijorător are loc din cauza libertății prea mari acordate de părinți copiilor lor: „Există părinți care pun în mâinile copilului tableta, telefonul de la vârsta de 2 ani. La zile aniversare, cadourile ultimilor ani sunt tabletele, laptopurile, telefoanele. Copiii cu vârsta până într-un an sunt liniștiți când plâng, cu muzica din telefon. La cel mult 2 ani, tot părinții le fac cont de Facebook, unde postează albume cu poze.

Sunt crescuți cu Facebook și alimentați cu internetul. Mediul online este surogatul părintelui. Inițial părintele este mulțumit că are un copil cuminte, că stă în casă, se joacă pe internet. În timp, copilul socializează tot mai greu în real, comunică tot mai puțin cu părinții, devine introvertit. Adicția creată generează conflicte în relația părinte-copil”, notează realitatea.net.

De asemenea, același psiholog susține că atunci când un copil petrece prea mult timp online se simte singur, are nevoie de comunicare și de afecțiune care lipsesc în familie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top