Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Avertismentul unui medic neurolog: „Ieri am consultat o fetiță de clasa a III-a cu tic…”. Ce a constatat

Mihaela Pungan, un medic neurolog din Târgu Jiu, este revoltată de presiunea la care sunt supuși copiii la școală și atrage atenția sistemului de învățământ cu privire la problemele pe care le pot dezvolta elevii din cauza presiunii create în clasă.

Aceasta a dat și un exemplu pe pagina sa de socializare și a lansat un apel către părinți și cadrele didactice. Medicul este copleșit de toate temele pe care copilul său le primește la școală, dar și de volumul mare de informație și susține că există copiii care se aleg cu diferite afecțiuni din această cauză.

„Sunt indignata si pe de altă parte tristă! Fetița mea, în clasa a V-a, se trezeste dimineata si plânge făcând teme de la 8 la 11, iar seara de la 7 la 10, după care adoarme plângând. In restul timpului este la școala . Imi povestește că sunt discipline la care profesorii îi iau ca etalon de cunoaștere pe copiii care fac meditatii la acele materii, intreaba la modul general daca se cunosc acele noțiuni si daca se răspunde ( evident de cei de care stiu ca da) trec mai departe.

Si ea face meditatii la 2 materii , de la 6-7 seara si primeste teme in plus si a colo…. la cate meditatii sa meargă?!!!! La sfârșitul săptămânii nu putem merge nicăieri împreuna pentru ca au teme….

Am intrebat-o: „Andreea cum te simti? „Imi raspunde mereu : „stresata”. Am făcut câteva analize si ce credeti ATPO este peste limită ( anticorpii antitiroida, primul organ care ne ajută in modulare a stresului ). Așadar ceea ce simte produce modificări organice.”

„Copiii noștri nu numai ca nu mai au copilărie, dar se imbolnăvesc!

Mihaela Pungan îi încurajează pe părinți să vină cu soluții, ca elevii să nu treacă prin aceste situații

„A identifica si rezolva probleme nu inseamna a căuta vinovați! Dacă acceptăm aceasta paradigma este adevarat ca de vina suntem cu toții. Există un curent /” o moda” in invatamant ( dincolo de norme), iar noi părinții o acceptăm, pana cand ne ajunge „cuțitul la os”. Sigur , sunt de acord si cu opinia ca problema trebuie discutată la clasa, la scoala , inspectorat si minister . Dar pe de altă parte trebuie dezbătută si public pentru a-i afla anvergura și opinia tuturor celor implicati.

Mentionez ca nu doresc să ” ma racoresc” in public , ci doar sa semnalez probleme generale in sistemul românesc de invatamant, pe care daca le dezbatem împreună părinți , profesori , medici , poate găsim soluții!

Cu toate că există norme de igienă muncii si a invatatului, acestea nu sunt aplicate. Conceptul de minte sănătoasă in corp sănătos este desuet.

Medicul Mihaela Pungan își dorește ca problema să fie rezolvată cât mai repede

„Andreea sta in medie 10-12 ore pe scaun zilnic și la greutatea ei de 27 kg are un ghiozdan de minim 5 kg, motiv pentru care trebuie dusa/ luată zilnic de la scoala. In clasele 3-4 mergea singură. Pentru asta îi mulțumesc doamnei învățătoare, care a avut măsură in toate .

Plecând de la cazul meu particular, sper ca realizați că nu astept sa-mi rezolve Facebook problema si o voi rezolva individual.

Ce se va întâmpla cu ceilalți copii?
Intr-o societate sănătoasă oamenii se unesc in asociații cu valori comune pentru care lupta , dezbat civilizat .
Acest spațiu public nu este un loc unde sa arătăm doar ce frumosi suntem, pe unde ne plimbam si ce posedăm.
Este un loc și o ocazie să discutam si lucruri serioase care ne privesc pe multi dintre noi.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top