Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Închisoare pentru părinții care pun poze cu copiii lor minori pe Facebook

Această știre poate deveni oricând o realitate în România, mai ales că legea pe care francezii au adoptat-o poate marca un trend în întreaga Uniune Europeană.

Se știe că Bruxelles, Berlin și Paris sunt orașele care dau tonul în Europa în privința unor modificări legislative importante, tocmai pentru care ar fi bine să nu luăm în derâdere acest subiect.

Așadar, părinții care postează fotografii cu copiii lor pe Facebook riscă închisoarea dacă nu respectă noile reguli impuse de Guvernul francez.

Autoritățile franceze au decis că părinții care fac asta sunt vinovați de încălcarea dreptului copilului la viață privată.

CITEȘTE ȘI: Ce este în mintea unui copil care a fost abuzat sexual? Dar ce este în mintea unui pedofil? Interviu EXCLUSIV cu psihologul Aurora Liiceanu

Președintele României, Klaus Iohannis: „Ne aflăm într-un moment de cotitură”

Adevărata funcție a pedofilului din Drumul Taberei. Dezvăluiri zguduitoare

Un astfel de obicei, adică expunerea îndelungată a copiilor pe Facebook sau alte rețele de socializare poate duce la riscul ca micuții să fie căutați de pedofili, mai ales dacă pe rețelele de socializare este trecută și adresa completă a familiei, pe lângă fotografii clare cu fețele copiilor.

Citește și: Președintele României, Klaus Iohannis: „Ne aflăm într-un moment de cotitură”

Președintele României a declarat astăzi la Palatul Cotroceni, în fața cadrelor din sistemul de învățământ că țara noastră se află într-un punct critic, „un moment de cotitură” similar cu perioada de la începutul secolului trecut.

„Domnule ministru,

Distinși profesori și cercetători,

Dragi elevi și studenți,

Doamnelor și domnilor,

Vă urez «Bun venit!» la Palatul Cotroceni cu prilejul decorării unor vechi instituții de învățământ din România, dar și a unora dintre cei mai promițători tineri cercetători pe care îi are țara noastră. Îmi face o deosebită plăcere să recunosc astăzi meritele dumneavoastră în educația și cercetarea românească.

Se discută încă prea puțin despre învățământ în spațiul public. Totuși, educația și cercetarea sunt două domenii cheie care au contribuit semnificativ la desăvârșirea Marii Uniri din 1918 și continuă să aibă un rol important în modernizarea României.

Mărturie în acest sens stă numărul mare de școli și licee care își sărbătoresc centenarul.

Să nu uităm că înainte de Unire, de-a lungul câtorva decenii, au fost înființate, cu mari eforturi, școli în aproape toate localitățile din Vechiul Regat al României.

Multe dintre unitățile de învățământ prezente aici au fost fondate ca parte a acestui efort de a crește nivelul de cultură, de a reduce rata ridicată a analfabetismului, dar și de a forma cetățeni capabili să ia parte la viața economică și civică a statului.

Măsurile inițiate de ilustrul ministru Spiru Haret au arătat puterea imensă pe care o pot avea reformele susținute, sprijinite pe termen lung de o clasă politică interesată de modernizarea statului.

Astăzi, ne aflăm într-un moment de cotitură similar cu cel existent la începutul secolului trecut. România s-a reintegrat în spațiul cultural și politic european, iar globalizarea ne obligă să oferim elevilor noștri o pregătire comparabilă cu cea existentă în țările dezvoltate de pe mapamond.

Avem nevoie, din nou, de spiritul lui Spiru Haret și de o susținere cât mai puternică a școlii din partea clasei politice. CITEȘTE MESAJUL INTEGRAL AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top