Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Decizie: Vaccinarea copiilor este obligatorie

Curtea Constituțională a României a luat o decizie care îi vizează pe toți părinții și copiii din România.

După amplele dezbateri despre vaccinare, după campaniile anti-vaccinare duse pe Internet de diferite grupuri care cred în teoria conspirației, CCR a dat o dispoziție prin care îi obligă pe părinți să își vaccineze copiii.

„Considerăm obligativitatea vaccinării populaţiei ca una din măsurile esenţiale de intervenţie de maximă eficienţă pe care şi le-a asumat statul. Prin vaccinare se previne mortalitatea şi morbiditatea”, a spus Aliona Sebulenco, secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, Curtea specifică un alt fapt interesant. Refuzul unui micuț, în condițiile în care nu există contraindicații din partea medicului nu atrage doar exclusiunea lui din mediul educațional, ci și riscul unor probleme de sănătate care îi pot afecta și pe cei din jur mai ales în lipsa unui tratament preventiv.

Părinții care refuză vaccinarea au diferite opțiuni pentru a-și integra copiii în diferite metode de învățare.

Raed Arafat, împotriva campaniilor anti-vaccinare

Raed Arafat a postat pe Facebook o fotografie cu un astfel de panou publicitar, pe care se pot citi mesajele “Vaccinurile nu sunt sigure! Citeşte prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!”.

„Acest panou publicitar a apărut la Braşov acum două zile. Panouri similare au apărut la Iaşi şi Cluj. Înţeleg că este o campanie de “informare”, sau mai bine zis de DEZINFORMARE, asupra faptului că vaccinurile nu sunt sigure. Oare lipsa vaccinării este mai sigură?

Celor care încearcă prin orice metodă să transmită omului de rând că vaccinurile nu sunt sigure le spun că lipsa vaccinării poate ucide chiar, sau cel puţin să lase copilul cu invaliditate pe viaţă.

Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu copiii afectaţi de rujeolă. Lipsă vaccinării a fost unul din cauzele principale a formei grave a bolii la copiii nevaccinaţi şi a decesului unora dintre ei”, afirmă secretarul de stat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top