Connect with us

Revistateo.ro

Aceste tipuri de comportament vor duce la divorţ

Stiri

Psihologii recunosc: Aceste tipuri de comportament vor duce la divorţ

Psihologii recunosc: Aceste tipuri de comportament vor duce la divorţ:

Atunci când se atacă persoana, nu comportamentul. Ce presupune asta? Atunci când o discuţie aprinsă este cauzată de atacurile la persoană şi nu de anumite comportamente ale partenerului în cauză. Asta, spun specialiştii, este o problemă cu care se confruntă foarte multe cupluri. Atunci când ne exprimăm nemulţumirea faţă de persoana iubită şi nu faţă de ceva ce a făcut greşit sau nu a făcut deloc, poate reprezenta un semn că divorţul este aproape.

CITEŞTE ŞI: A fost descoperită formula iubirii eterne

Este simţită sau exprimată o sfidare faţă de celălalt. Psihologii spun că atunci când într-o relaţie o persoană o sfidează pe cealaltă, chiar şi câtuşi de puţin, poate să însemne că acel cuplu are o problemă serioasă. Lucrurile se pot agrava atunci când unul dintre parteneri sfidează regulile celuilalt ori, mai rău, decide să se răzbune pe acesta pentru a-i oferi „o lecţie”.

Există o defensivă permanentă în relaţia de cuplu. Atunci când o persoană se simte mereu acuzată de câte ceva şi se vede nevoită să se apere de fiecare dată, e clar că relaţia are de suferit. Dacă unul dintre parteneri se va scuza de fiecare dată, asta va da naştere unor suspiciuni din partea celuilalt, iar acest lucru va alimenta şi mai tare certurile dintre cei doi, care se vor îndrepta cu paşi repezi spre separare.

Atunci când unul din parteneri nu discută, pleacă în timpul unei conversaţii sau şantajează. Este clar că odată ajunşi în această etapă nu mai pot fi reparate lucrurile. Dacă cineva s-a săturat până char şi de certuri şi pleacă, sau îl ignoră complet pe celălalt, ce şanse mai sunt ca cei doi să se aşeze la masa reconcilierii? Mai mult decât atât, a refuza să mai faci anumite lucruri în casă, ori pentru partener, te va îndepărta şi mai mult de relaţia ideală, iar lucrurile vor merge din ce în ce mai rău.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top