Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Problemele la care sunt expusi bebelusii care se nasc cu dentitie

Vine ziua aceea speciala in care orice mamica doreste sa vada fata micului ingeras, cel ce va deveni comoara vietii sale. In momentul in care il ia in brate aceasta observa ca micutul are deja dintisori si se sperie putin. Cat de in regula este ca bebelusii sa se nasca cu dentitie?

Nu toti bebelusii se nasc cu dinti. Acestia se formeaza in timp, insa exista foarte multe cazuri in care micutii vin pe lume ‘scrasnind’ deja din dinti, de emotii, sa isi vada mama. Din start trebuie cunoscute anumite lucruri despre bebelusii care se nasc cu dinti:

1. Dintii natali (aceasta este denumirea acceptata de medici) sunt foarte fragili si instabili. Structura radacinii lor este foarte mica iar gingia poate prezenta probleme inca de la nastere daca dintisorii nu sunt ingrijiti cum trebuie.

2. De ce se nasc unii bebelusi cu dinti? Aici exista doua teorii, la fel de valabile amandoua: exista o cauza ereditara, pe de o parte, si, pe de alta parte, este vorba despre o problema de sanatate.

3. Bebelusii cu dinti pot fi o reala problema pentru mamici, mai ales in momentul in care acestea alapteaza.

CITESTE SI: Cum îți poate afecta mersul la piscină DINȚII

4. Pentru dezvoltarea sanatoasa a dintisorilor, copilului ii trebuie furnizate cateva elemente esentiale: vitaminele A, C si D, proteine, fosfor si calciu.

CITESTE SI: Uite ce simplu îţi albeşti dinţii cu ulei de cocos

5. Mamele trebuie sa evite folosirea prelungita a biberonului, mai ales daca ceaiul sau laptele din sticluta contine mult zahar. Ati auzit de cariile dentare la bebelusi? Acestea se pot dezvolta inca din primele luni si sunt extrem de dureroase.

Sursa foto: imujer.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top