Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Primul semn că ai contactat boala cu o mie de fețe

Boala cu o mie de fețe are, evident, foarte multe simptome. Poți să îți dai seama că te-ai pricopsit cu ea după un semn valabil în orice situație. De menționat este că această boală nu se poate transmite de la un om la altul, însă este periculoasă dacă nu se intervine minunat.

Boala cu o mie de fețe este produsă de o bacterie care se numește spirochete și este transmisă prin căpușe. Boala Lyme prezintă simptome care îl fac pe pacient să creadă că suferă de altceva, și, acesta, se tratează de multe ori după ureche. Primul semn că ai boală Lyme, după o înțepătură de căpușă, este umflătura nespecifică a pielii.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! SE STRICA VREMEA

Dacă la câteva zile după ce te-a mușcat o căpușă apare o pată roșie în acea zonă, ai toate datele să suferi de Lyme. Roșeața din acea zonă a pielii se vede de la o poștă, deoarece este accentuată, spre sângerie. Din punct de vedere medical, această iritație poartă numele de eritern migrator.

Următoarele simptome la care trebuie să ai mare atenție sunt durerile îngrozitoare de cap, spasme musculare sau chiar amețeli. Nu degeaba foarte multe persoane care suferă de Lyme cred că au răcit și se tratează cu ceaiuri și medicamente specifice gripei, ceea ce este profund eronat.

În a doua fază a bolii, lucrurile se complică ceva mai mult. Se instalează durerile cardiovasculare. Iritațiile sunt deja istorie în această fază a bolii. Este important de știut că simptomele pot apărea chiar și la o lună de la pata roșie de pe corp provocată de mușcătura căpușei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top