Connect with us

Revistateo.ro

Obiceiurile culinare care te pot îmbolnăvi

Sanatate

Obiceiurile culinare care te pot îmbolnăvi

Iată care sunt acele obiceiuri culinare care te pot îmbolnăvi. Multe persoane le fac, fără a ști cât de dăunătoare pot fi pentru sănătate. Află despre ce este vorba și ce este bine să eviți.

Obiceiurile culinare care te pot îmbolnăvi. Tu cum procedezi?

1. Miroși sau guști produsele alterate. Poate faci asta în ideea că astfel vei putea vedea dacă mai sunt sau nu mai sunt comestibile produsele respective. Totuși, nu numai că nu îți vei da seama dacă produsele acelea pot fi consumate. De asemenea, riști să faci intoxicații grave dacă mâncarea este într-adevăr alterată.

2. Mâncarea gătită se pune pe o farfurie pe care a fost carnea crudă înainte. Acest lucru nu se face. Motivul este simplu. Bacteriile de pe carnea crudă pot ajunge pe mâncarea gătită. Astfel riști să faci o intoxicație alimentară. Evită să faci o astfel de greșeală.

https://teotrandafir.com/stil-viata/cum-se-decongeleaza-corect-carnea-125952/

3. Carnea se dezgheață pe masă. Din nou este favorizată răspândirea bacteriilor. Cel mai bine este să se dezghețe în frigider sau în cuptorul cu microunde.

4. Carnea crudă se apală. Nu se face asta deoarece bacteriile de pe suprafața produsului se pot împrăștia. Pot ajunge în chiuvetă, pe altă suprafață a cărnii, pe care nu existau înainte bacterii. Experții sunt de părere că nu trebuie spălată carnea care se vinde în ambalaj. Excepție făcând, desigur, produsele cu urme vizibile de murdărie.

https://teotrandafir.com/news/ce-trebuie-sa-faci-cand-depozitezi-carnea-de-pui-la-frigider-188053/

5. Aluatul crud se gustă. Este o altă greșeală pe care nu mai trebuie să o faci. Ouăle crude nu se consumă niciodată deoarece pot conține bacterii. Și, chiar dacă acel aluat nu are ou în compoziție, tot nu trebuie să îl guști. Poate conține, de asemenea, bacterii.

6. Nu se gătește suficient carnea. Este o altă problemă pentru sănătate. La temperaturi foarte mari, bacteriile de pe suprafața cărnii dispar. De aceea este recomandat să se gătească la temperaturi înalte și carnea să fie bine gătită înainte de a fi consumată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top