Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Prepara-ti singura BOMBOANE PENTRU TUSE

In timp ce temperaturile scad iar vantul se inteteste, raceala si gripa isi fac intrarea in scena. Cand se raceste vremea afara, toata lumea este predispusa la raceala, iar asta inseamna prea multe zile lipsa de la munca sau scoala. Ai grija de tine si evita simptomele incomode ale racelii, preparand aceste bomboane pentru tuse in propria casa.

Nu ai nevoie de ingrediente miraculoase, ci de cateva alimente care se gasesc la indemana oricui.
-o cana de zahar;
-o jumatate de cana de apa;
-o lingura de suc de lamaie;
-o lingura de miere;
-o jumatate de lingurita de ghimbir ras;
-un varf de lingurita de cuisoare (macinate).

Intr-o craticioara pune la fiert apa, in care sa adaugi zaharul la topit. Taie o lamaie in doua si stoarce-o intr-o lingura, pana obtii cantitatea dorita de suc de lamaie. Adauga-l in cratita. Apoi adauga o lingura de miere de albine si o lingurita de ghimbir ras. Daca ai luat cuisoare in stare naturala, macina-le si adauga praful in craticioara. Amesteca bine si asteapta pana da in clocot. Stinge aragazul si lasa compozitia la racit, amestecand din cand in cand in ea. Vei observa ca textura i se va schimba, devenind din ce in ce mai vascoasa.

Ia o tava curata si pune-i un strat de hartie de copt. Dupa ce se raceste amestecul si devine mai dens, cu ajutorul unei linguri, pune compozitia in tava, pe hartie. Incearca sa formezi mici cerculete, sub forma de bombonele. Daca nu reusesti cu lingura, pune solutia intr-o punga si taie un colt, pentru a putea forma bomboanele mai usor. Lasa-le sa se raceasca, pana se intaresc putin, apoi presara zahar pudra peste ele. Scoate hartia de copt si misca tava pana zaharul pudra acopera in totalitate bombonelele. Gata!

CITESTE SI: CHIAR FUNCTIONEAZA! Iata cel mai simplu remediu pentru INSOMNII

CITESTE SI: Află cum se prepară cel mai puternic antibiotic natural

Le poti consuma asa, simple, sau daca nu iti place in mod special gustul lor, poti dizolva doua bomboane intr-o cana cu apa fierbinte, pentru a-ti crea o bautura eficienta impotriva durerilor de gat. Pastreaza-le intr-o cutiuta cu aluminiu, tapetata cu hartie de copt, dar nu le tine prea mult timp. Cel mai bine ar fi sa bei ceaiul facut din aceste bombonele chiar daca nu esti racita, pentu ca efectele ghimbirului nu se limiteaza doar in combaterea racelii.

Spor la treaba!

Ce parere ai despre aceasta reteta? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. marina

    2016-02-01T00:06:06+02:00 at 2016-02-01T00:06:06+02:00

    Mai puteti folosi si ceaiul de cimbru si siropul Prospan. Voi face neaparat aceste bomboane. Multumesc mult.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top