Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Remediul natural pentru plămâni și tuse mai tare decât siropul

Remediile naturiste funcționează de multe ori mai bine decât multe medicamente sau siropuri. Tușești des? Transpiri? Simți durere în piept? Te confrunți des cu episoade de frisoane? Ai dureri de cap din cauza răcelii?

Pentru ameliorarea acestor simptome ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri de miere de albine, o lingură de cimbru uscat, o jumătate de lingură de pudă de turmeric, o jumătate de lingură de ghimbir ras, un pliculeț de ceai verde, sucul de la o jumătate de lămâie și o picătură de ulei esențial de lămâie.

Pune o cană mare de apă la fiert în care adaugă treptat toate ingredientele, în ordinea enumerată mai sus.

Lăsați licoarea la fiert câteva minute și strecurați băutura la final, apoi consumați-o ca atare.

Ghimbirul este un condiment care are rolul de antiinflamator natural și are acțiune expectorantă. Acest remediu natural relaxează mușchii bronhiilor și traheei și deschide căile respiratorii.

CITESTE SI: Cum afectează laptele de soia tiroida

Te poate interesa și: Cum scapi de răceală în 24 de ore

Răceala poate fi combătută în timp util, încă de la primele semne. Dacă vrei să nu te doboară boala, acționează încă din primul minut și vei scăpa de virusul gripal în numai 24 de ore.

Profesorul universitar Ron Eccles, de la Universitatea din Cardiff, propune o terapie șoc pentru a scăpa de răceală într-un timp record.

Dacă observi că deja îți curge nasul și te irită sinusurile sau începi să ai febră, fă un duș fierbinte urgent: acesta te va încălzi suficient de tare încât să transpiri după aceea și să înlături febra, și, îți va desfunda sinusurile.

Următorul pas este să mănânci copios și sănătos. Masa trebuie să conțină obligatoriu fructe cu un aport bogat de vitamina C. Tot la micul dejun poți consuma muesli (care conține atât cereale precum grâu sau ovăz cât și stafide și fructe uscate).

Nasul înfundat poate fi desfundat ușor printr-o baie cu aburi. Ține-ți fața și nasul cât mai aproape de jetul cu aburi fierbinți și îți vei desfunda nasul instantaneu.

Poți lua preventiv paracetamol, o aspirină pentru prevenirea durerilor de cap și nu uita să iei două-trei lingurițe de miere pentru ameliorarea durerilor în gât/

De asemenea, pentru a te înviora puțin, ieși afară la o plimbare vreme de câteva minute, chiar dacă e ger. Nu uita ca după ce intri în casă să consumi un ceai fierbinte în care să adaugi miere și lămâie.

Tot în acest ritm, poți consuma pentru prânz și cină mâncare fierbinte: o supă de tăiței cu pui sau o friptură sunt binevenite pentru o persoană răcită.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top